Erik van den Munckhof

Toegevoegd notaris

Nijmegen - Oranjesingel 41

Stel een vraag aan Erik
Erik van den Munckhof

Ik ben Erik van den Munckhof en al meer dan 10 jaar met veel plezier werkzaam bij Hekkelman. Ik ben notaris (toegevoegd) op de afdeling personen- en familierecht en vanuit die hoedanigheid verantwoordelijk voor ons team in Nijmegen.

Mijn cliënten adviseer ik voornamelijk met betrekking tot samenlevingsovereenkomsten, huwelijkse voorwaarden, testamenten, levenstestamenten en schenkingen. Ook voor estate planning ben je bij mij op het juiste adres. Estate planning betreft het (zo voordelig mogelijk) overhevelen van vermogen naar de volgende generatie(s).

In het verleden ben ik werkzaam geweest binnen het ondernemingsrecht. Hierdoor kan ik de ondernemer in relatie tot de vraagstukken binnen het personen- en familierecht goed adviseren/begeleiden.

Mijn adviezen zijn duidelijk en helder. Tijdens een bespreking vermijd ik juridisch vakjargon. Hierdoor heb ik een echt gesprek met mijn cliënten. Dit zorgt ervoor dat cliënten zelf begrijpen waarom het goed is om iets te regelen. De weg naar de notaris wordt dan niet gezien als noodzakelijk, maar als iets wat waarde toevoegt.

Nevenfuncties

Docent notarieel recht op de Radboud Universiteit Nijmegen.

Expertises

Twee vragen aan Erik

  • Ik ben een ervaren notaris binnen het personen-en familierecht. Ik houd me bezig met samenlevingsovereenkomsten, huwelijkse voorwaarden, testamenten en levenstestamenten. Ook ben ik bezig met estate planning en de afwikkeling van nalatenschappen.

  • Elke dossier begint bij mij met een gesprek. Ik wil namelijk graag meer weten over de cliënt. Dus wat is de situatie, waar ligt de cliënt wakker van en wat zijn diens wensen. Op basis van dit gesprek draag ik de juridische oplossing voor. En stel ik vaak ook alternatieven voor die misschien beter aansluiten bij de wensen van cliënten maar waarover meestal nog niet nagedacht is.

    Als eenmaal duidelijk is wat je als cliënt wilt regelen, ontvangt je altijd een ontwerp-akte met een toelichting. Je kunt dan rustig thuis alles nog doornemen. Als er vervolgens vragen zijn, plannen wij een (bel)afspraak in om deze te beantwoorden. Wanneer alles duidelijk is worden de stukken op kantoor getekend.