Eveline Thoonen

Advocaat

Nijmegen - Oranjesingel 1

Stel een vraag aan Eveline
Eveline Thoonen

Ik ben Eveline Thoonen en als advocaat werkzaam binnen de sectie Overheid & Vastgoed, praktijkgroep Agrarisch recht. Opgegroeid op een varkenshouderij ben ik van jongs af aan betrokken bij het agrarisch ondernemen en weet ik van de vraagstukken die in deze sector spelen. Vandaar mijn affiniteit met het landelijk gebied.

Kenmerkend voor mijn manier van werken is bevlogenheid en betrokkenheid en aandacht voor de kwaliteit van mijn werk. Ik heb bijzondere belangstelling voor maatschappelijk relevante onderwerpen waarbij ingewikkelde juridische vragen spelen. Mijn ervaring als onderzoeker komt daarbij goed van pas. Zo ben ik in 2017 gepromoveerd aan de Radboud Universiteit op een onderzoek naar de zorgplicht van de overheid voor de gezondheid van gedetineerden.

Naast mijn ervaring als onderzoeker en docent heb ik hiervoor als jurist bij een toezichthouder in de zorg gewerkt. In de loop der jaren heb ik daardoor, naast de juridische kant van het werk, de nodige ervaring opgedaan met politiek-bestuurlijke verhoudingen. Dit komt binnen het omgevingsrecht regelmatig van pas.

Expertises

Twee vragen aan Eveline

  • Ik ben als advocaat gespecialiseerd in het omgevingsrecht, met de focus op de boer en het landelijk gebied. Daarbij kun je denken aan vragen over ruimtelijke ordening (zoals bestemmingsplannen), milieu (waaronder volksgezondheid) en natuurbescherming (bijvoorbeeld stikstofproblematiek).

  • Samen met mijn cliënt bespreek ik de vragen om tot de kern van het probleem te komen. Daarbij geef ik mijn ideeën voor een plan van aanpak en mijn inschatting van de haalbaarheid. Ik maak vervolgens heldere afspraken over wat we gaan doen.