Franc Pommer

  Advocaat

  Over Franc

  Franc Pommer is een ervaren advocaat op het gebied van het omgevingsrecht, meer specifiek op het gebied van ruimtelijke ordening en handhaving. Hij rondde in 2013 met succes de Grotius specialisatieopleiding Ruimtelijke ordening en milieu af. Daarnaast is hij als een van de weinige advocaten in Nederland gespecialiseerd in het openbare orderecht en staat hij succesvol gemeenten bij in Bibob zaken.

  Franc adviseert graag zijn klanten op een toegankelijke manier. Als het nodig is dan procedeert hij. Franc is hierbij graag zoveel mogelijk aan de voorkant van een proces betrokken om risico’s te inventariseren en daarvoor een vooral praktische oplossing te bieden. Een goed advies, met een duidelijke conclusie en aanbeveling kan veel problemen voorkomen. Franc vindt het daarbij vooral van belang te denken in kansen en niet in beperkingen.

  Om zijn werk goed te kunnen doen hanteert Franc graag een persoonlijke benadering. Betrokkenheid bij en interesse in de klant maken dat deze optimaal kan worden bediend en vertegenwoordigd. Franc wil de taal van zijn klant kunnen spreken en begrijpen. Om ook de praktische voeling te hebben met het rechtsgebied waarin Franc werkzaam is, is Franc lid van diverse netwerkverbanden waaronder vastgoedclub Brabants Goed.

  Nevenfuncties

  • Vaste gastdocent Juridische Hogeschool Avans-Fontys
  • Docent Studiecentrum Bedrijf en Overheid
  • Docent beroepsopleiding Nederlandse Orde van Advocaten

  Opleiding

  • Universiteit van Tilburg
  • Grotius Academie

  Franc heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  Hoofdrechtsgebied: Bestuursrecht
  Subrechtsgebied: Bestuursprocesrecht

  Deze registratie verplicht Franc om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

  blog

  Boerkaverbod uitgekleed: hoe te handhaven op welke ‘openbare’ ple...

  Lees meer
  Afbeelding voor Franc Pommer
  Franc Pommer Gepubliceerd op 8 augustus 2019
  publicatie

  Bestrijding woonoverlast 2.0

  Lees meer
  Afbeelding voor Marieke Thijssen
  Marieke Thijssen Gepubliceerd op 7 oktober 2017