Frédérique Jurgens

Advocaat

Nijmegen - Oranjesingel 1

Stel een vraag aan Frédérique
Cover voor

Ik ben Frédérique Jurgens. Sinds september 2021 ben ik werkzaam als advocaat op de sectie Overheid & Vastgoed. Daar houd ik me vooral bezig met het omgevingsrecht en het algemeen bestuursrecht.

In mijn dagelijkse praktijk adviseer en procedeer ik vooral voor overheden en bedrijven over bestemmingsplannen (bijvoorbeeld de realisatie van woningbouwprojecten), (omgevings)vergunningen en handhaving van bestuursrechtelijke wet- en regelgeving. Daarnaast geef ik cursussen en adviseer ik veel over de aankomende Omgevingswet, waarin een groot deel van de omgevingswet- en regelgeving wordt gebundeld in één wet.

Ik houd me graag bezig met het omgevingsrecht omdat het rechtsgebied volop in beweging is, veel ruimte biedt voor discussie en bovendien maatschappelijk relevant is. De ontwikkelingen volgen elkaar in een rap tempo op. Denk aan vragen over energietransitie, woningbouw of kamerverhuur. Ik denk graag mee, ook in zaken waarin een antwoord niet voor het oprapen ligt. Ik haal er veel plezier uit om zaken tot op de bodem uit te zoeken en in de stukken te duiken. Het eindresultaat is een duidelijk en oplossingsgericht advies waar de klant mee verder kan.

Expertises

Drie vragen aan Fréderique

  • Ik houd me voornamelijk bezig met (stedelijke) gebiedsontwikkelingen. Denk aan een woningbouwproject. Daarnaast beantwoord ik uiteenlopende vragen op het gebied van het omgevingsrecht, bijvoorbeeld over energietransitie en duurzaamheid. Ook geef ik cursussen over en adviseer ik over de aankomende Omgevingswet.

  • Gestructureerd, oplossingsgericht, betrokken.

  • Een voorbeeld van een zaak waar ik mij recent mee bezig heb gehouden is het voeren van verweer over een bestemmingsplan dat de bouw van ongeveer 1.600 woningen mogelijk maakte. Een ander voorbeeld is het adviseren over het opstellen van beleid over natuurinclusief en klimaatadaptief bouwen.