Helmy Schellens

Advocaat

Nijmegen - Oranjesingel 1

Stel een vraag aan Helmy
Helmy Schellens

Ik ben Helmy Schellens- Stoks en ben al 34 jaar met veel plezier werkzaam bij Hekkelman. Ik ben een ervaren advocaat en mediator, gespecialiseerd in het afhandelen van (echt)scheidingen of erfeniskwesties waarbij sprake is van ondernemingen of van grote financiële belangen. Mijn ‘feeling’ met cijfers zorgt ervoor dat ik goed thuis ben in het lezen van jaarstukken. Ik houd ervan om ingewikkelde kwesties te analyseren en terug te brengen tot de kern van het probleem.

“What you see is what you get”, dat is wat cliënten over mij zeggen. Ze waarderen mijn duidelijkheid en gestructureerde aanpak. Verder is mijn stijl direct, oplossingsgericht en kritisch. Ik wil weten waar het cliënten écht om gaat om vervolgens samen met hen te komen tot een plan van aanpak of strategie. Het managen van de verwachtingen van cliënten vind ik daarbij heel belangrijk zodat ze weten wat haalbaar is en wat niet. Ik zal altijd proberen om in onderling overleg tot afspraken te komen. Als dat om welke reden dan ook niet lukt, vind ik het een uitdaging om voor de client in een gerechtelijke procedure een maximaal resultaat te behalen.

Ik vind het belangrijk om mijn kennis op peil te houden – daarom ben ik lid van verschillende specialisatieverenigingen:
www.vfas.nl (Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS)
www.vean.nl (Vereniging voor Erfrecht Advocaten Nederland)
www.overlegscheiden.com (Vereniging voor Collaborative Professionels)

Nevenfuncties

  • Lid van het Juridisch Genootschap Nijmegen
  • Lid van de Rotary Nijmegen
  • Docent bij de vFAS (onderdeel alimentatie)

Rechtsgebiedenregister

Helmy heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

Hoofdrechtsgebied: Personen- en familierecht en Erfrecht

Subrechtsgebied: Collaborative divorce Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen Mediation Internationaal privaatrecht

Deze registratie verplicht Helmy om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Expertises