Helmy Schellens

  Advocaat

  Over Helmy

  Helmy Schellens is al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in ingewikkelde echtscheidingen en het erfrecht. Ze heeft ‘feeling’ met cijfers, is goed thuis in het lezen van jaarstukken en is daardoor een gelijkwaardige gesprekspartner van de ondernemer, de vermogende particulier en financiële adviseurs. Afhankelijk van jouw situatie kan Helmy u bijstaan als advocaat, gekwalificeerd vFAS mediator of als overlegscheidingsadvocaat. Ze is lid van de verschillende specialisatieverenigingen.

  “What you see is what you get” is wat Helmy Schellens over zichzelf zegt. Haar werkwijze is oplossingsgericht, duidelijk, gestructureerd, direct, kritisch en met oog voor de menselijke verhoudingen. Bij een echtscheiding of erfrechtkwestie spelen emoties een grote rol en mensen hebben dan vaak behoefte aan iemand die de regie neemt. Dat doet Helmy dan ook graag.

  Met haar kennis van het familie- en erfrecht en haar jarenlange ervaring als advocaat-mediator slaagt zij er vaak in om een potentieel conflict tussen echtgenoten of erfgenamen in de kiem te smoren door afspraken te maken en die ook juridisch waterdicht vast te leggen in een overeenkomst. “Niemand wordt immers blij van jarenlang procederen”; zo is haar ervaring. Niettemin gaat ze procedures niet uit de weg als die onvermijdelijk zijn.

  www.vfas.nl (Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS)
  www.mfnregister.nl (kwaliteitsregister voor mediators in Nederland)
  www.vean.nl (Vereniging voor Erfrecht Advocaten Nederland)
  www.overlegscheiden.com (Vereniging voor Collaborative Professionels)

  Nevenfuncties

  • Lid van het Juridisch Genootschap Nijmegen
  • Lid van de Rotary Nijmegen
  • Docent bij de vFAS (onderdeel alimentatie)

  Opleiding

  • Radboud Universiteit Nijmegen

  Helmy heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  Hoofdrechtsgebied: Personen- en familierecht en Erfrecht
  Subrechtsgebied: Collaborative divorce, Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen, Mediation en Internationaal privaatrecht

  Deze registratie verplicht Helmy om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

  Cliënt:

  “De erven hadden plannen geformuleerd voor wensen en goede voornemens, om tot een oplossing te komen van een onverdeelde boedel. Voor het oplossen van de onverdeeldheid was helaas tussenkomst van de rechter noodzakelijk. De onverdeeldheid is na 40 jaar opgelost. De akte is gepasseerd. De helderheid en oplossingsgerichte houding van Helmy Schellens hebben hier aan bijgedragen.”

   

  blog

  Testamenten en dementie: hoe zit dat?

  Lees meer
  Afbeelding voor Helmy Schellens
  Helmy Schellens Gepubliceerd op 14 januari 2022
  blog

  Verdelen van een erfenis: wie doet wat?

  Lees meer
  Afbeelding voor Helmy Schellens
  Helmy Schellens Gepubliceerd op 15 maart 2019
  publicatie

  Partner met een eigen bedrijf? Bescherm jezelf

  Lees meer
  Afbeelding voor Helmy Schellens
  Helmy Schellens Gepubliceerd op 7 april 2020