Helmy Schellens

  Advocaat

  Over Helmy

  Ik ben Helmy Schellens- Stoks en ben al 34 jaar met veel plezier werkzaam bij Hekkelman. Ik ben een ervaren advocaat en mediator, gespecialiseerd in het afhandelen van (echt)scheidingen of erfeniskwesties waarbij sprake is van ondernemingen of van grote financiële belangen. Mijn ‘feeling’ met cijfers zorgt ervoor dat ik goed thuis ben in het lezen van jaarstukken. Ik houd ervan om ingewikkelde kwesties te analyseren en terug te brengen tot de kern van het probleem.

  What you see is what you get” dat is wat cliënten over mij zeggen. Ze waarderen mijn duidelijkheid en gestructureerde aanpak. Verder is mijn stijl direct, oplossingsgericht en kritisch. Ik wil weten waar het cliënten écht om gaat om vervolgens samen met hen te komen tot een plan van aanpak of strategie. Het managen van de verwachtingen van cliënten vind ik daarbij heel belangrijk zodat ze weten wat haalbaar is en wat niet. Ik zal altijd proberen om in onderling overleg tot afspraken te komen. Als dat om welke reden dan ook niet lukt, vind ik het een uitdaging om voor de client in een gerechtelijke procedure een maximaal resultaat te behalen.

  Ik vind het belangrijk om mijn kennis op peil te houden – daarom ben ik lid van verschillende specialisatieverenigingen.

  www.vfas.nl (Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS)
  www.mfnregister.nl (kwaliteitsregister voor mediators in Nederland)
  www.vean.nl (Vereniging voor Erfrecht Advocaten Nederland)
  www.overlegscheiden.com (Vereniging voor Collaborative Professionels)

  Nevenfuncties

  • Lid van het Juridisch Genootschap Nijmegen
  • Lid van de Rotary Nijmegen
  • Docent bij de vFAS (onderdeel alimentatie)

  Opleiding

  • Radboud Universiteit Nijmegen

  Helmy heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  Hoofdrechtsgebied: Personen- en familierecht en Erfrecht
  Subrechtsgebied: Collaborative divorce, Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen, Mediation en Internationaal privaatrecht

  Deze registratie verplicht Helmy om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

  Cliënt:

  “De erven hadden plannen geformuleerd voor wensen en goede voornemens, om tot een oplossing te komen van een onverdeelde boedel. Voor het oplossen van de onverdeeldheid was helaas tussenkomst van de rechter noodzakelijk. De onverdeeldheid is na 40 jaar opgelost. De akte is gepasseerd. De helderheid en oplossingsgerichte houding van Helmy Schellens hebben hier aan bijgedragen.”

   

  blog

  Testamenten en dementie: hoe zit dat?

  Lees meer
  Afbeelding voor Helmy Schellens
  Helmy Schellens Gepubliceerd op 14 januari 2022
  blog

  Verdelen van een erfenis: wie doet wat?

  Lees meer
  Afbeelding voor Helmy Schellens
  Helmy Schellens Gepubliceerd op 15 maart 2019
  publicatie

  Partner met een eigen bedrijf? Bescherm jezelf

  Lees meer
  Afbeelding voor Helmy Schellens
  Helmy Schellens Gepubliceerd op 7 april 2020