Jan van Vulpen

Advocaat

Nijmegen - Prins Bernhardstraat 1

Stel een vraag aan Jan
Cover voor

Mijn naam is Jan van Vulpen. Ik ben in 2003 begonnen als jurist bij de Raad van State en na drie jaar overgestapt naar de advocatuur.

Mijn specialisaties zijn 1) ruimtelijk omgevingsrecht, 2) duurzaamheid en 3) openbaarheid van overheidsinformatie (Wob/Woo). Daarin heb ik dan ook veel (landelijke) ervaring in het adviseren en procederen over (grote) ruimtelijke ontwikkelingen op het gebied van woningbouw, kantoren, bedrijventerreinen en detailhandel.

Ik werk voor gemeenten, provincies, projectontwikkelaars, waterschappen, retailers, landschapsverenigingen en landgoedeigenaren en ken alle invalshoeken en belangen in de meerpartijengeschillen die kenmerkend zijn voor het (ruimtelijke) bestuursrecht. Daarnaast ben ik oplossingsgericht en breng op een natuurlijke manier partijen en belangen bij elkaar.

Ik ben docent aan de Radboud Universiteit en Lid van de Vereniging Vastgoed Juristen.

Rechtsgebiedenregister

Jan heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

Hoofdrechtsgebied: Bestuursrecht en Omgevingsrecht

Deze registratie verplicht Jan om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Expertises

Drie vragen aan Jan

  • Ik ben een ervaren omgevingsrecht advocaat, gespecialiseerd in grote nieuwbouwplannen, duurzaamheid. Daarnaast voer ik veel Wob/Woo-procedures.

  • Open en gedegen.

  • Een mooi renovatieproject van meer dan 1.000 woningen is Kerckebosch Zeist. Daarbij is een groot deel van de wijk herbouwd met veel aandacht voor duurzaamheid zowel bij de woningen als bij de inrichting van de openbare ruimte. Inmiddels is het een voorbeeldproject voor het hand en hand van nieuwbouw en een duurzaamheid. Vanaf het begin ben ik bij het project betrokken geweest en heb ik mijn steentje mogen bijdragen van de overeenkomst tussen de gemeente en de woningbouwvereniging tot het bestemmingsplan tot de verschillende omgevingsvergunningen voor bouwen en de geleidelijke (her)ontwikkeling van de wijk. Inmiddels is de wijk nagenoeg gereed en is het groene karakter van de wijk wereldberoemd in Nederland.