Joost Mosselman

Advocaat

Nijmegen - Oranjesingel 1

Stel een vraag aan Joost
Joost Mosselman

Mijn naam is Joost Mosselman en ik ben al ruim 15 jaar advocaat. Ik ben gespecialiseerd in IT-recht en privacy. Dagelijks help ik ondernemers met het opstellen van IT-contracten en adviseer ik over uiteenlopende onderwerpen, zoals IE-rechten, e-commerce en platforms en artificial intelligence. Ook adviseer ik mijn klanten over diverse privacy vraagstukken. Daarnaast heb ik veel ervaring met het procederen over (misgelopen) software implementatieprojecten bij zowel de rechtbank als de arbitragecommissies.

Mijn klantenkring is divers. Ik werk voor (grote) IT-dienstverleners en gemeenten, maar bijvoorbeeld ook voor start-ups die technologische innovaties willen exploiteren. Ik sta ook veel afnemers bij die IT-diensten of producten inkopen.
Mijn cliënten waarderen mijn betrokkenheid en pragmatische manier van werken. Ik ben analytisch sterk en in staat om complexe IT-taal snel terug te brengen tot de kern. Dat zorgt ervoor dat mijn cliënten niet alleen een kwalitatief hoogwaardig, maar vooral ook helder advies krijgen.

Rechtsgebiedenregister

Joost heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

Hoofdrechtsgebied: Burgerlijk procesrecht Informatierecht

Subrechtsgebied: IT recht

Deze registratie verplicht Joost om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Expertises

Drie vragen aan Joost

  • Ik ben specialist op het gebied van IT-recht en privacy. Ik adviseer en procedeer over uiteenlopende commerciële contracten en over vraagstukken met software en technologie als gemeenschappelijke deler. Daarnaast adviseer ik over privacy onderwerpen en heb ik ervaring als functionaris gegevensbescherming.

  • Ik ben pragmatisch en kom snel tot de kern. Dat is ook nodig om heldere contracten te kunnen maken over soms complexe technologieën.

  • Ik heb een Franse onderneming succesvol bijgestaan in een internationale arbitrageprocedure tegen zijn software (ERP) leverancier. Mijn klant had schade geleden doordat de geleverde software kwalitatief ondermaats was. De arbiter heeft de vorderingen van mijn klant toegewezen en heeft de software leverancier veroordeeld tot het betalen van schadevergoeding.