Joost Mosselman

  Advocaat

  Over Joost

  Joost Mosselman is gespecialiseerd in het opstellen en uitonderhandelen van diverse IT-contracten, zoals licentiecontracten, contracten inzake de levering van hardware en software en SLA’s. Ook heeft hij veel ervaring met het procederen over (misgelopen) software implementatieprojecten bij zowel de rechtbank als de arbitragecommissies. Daarnaast adviseert Joost over uiteenlopende vraagstukken op het gebied van privacy.

  Tot de klantenkring van Joost behoren (grote) IT-dienstverleners, maar ook start-ups die bezig zijn met de ontwikkeling en introductie van technologische innovaties. Hij staat daarnaast regelmatig afnemers bij die IT-diensten of producten inkopen.

  Cliënten waarderen zijn betrokkenheid en zijn pragmatische manier van werken. Joost is analytisch sterk en in staat om de complexe IT-taal snel terug te brengen tot de kern. Zo zorgt hij ervoor dat zijn cliënten niet alleen een kwalitatief hoogwaardig, maar vooral helder advies krijgen.

  Opleiding

  • Rijksuniversiteit Groningen
  • Grotius Informaticarecht

  Nevenfuncties

  • Arbiter tuchtcommissie KNVB
  • Lid van de Vereniging voor Informaticarecht Advocaten (VIRA)
  • Lid van de Vereniging voor Privacyrecht (VPR)

  Joost heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  Hoofdrechtsgebied: Burgerlijkproces en Informatierecht
  Subrechtsgebied: IT recht

  Deze registratie verplicht Joost om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

  blog

  Handhaving AVG: een terugblik op 2021

  Lees meer
  Afbeelding voor Joost Mosselman
  Joost Mosselman Gepubliceerd op 17 januari 2022
  blog

  AVG & AP: controles door de Autoriteit Persoonsgegevens

  Lees meer
  Liesbeth Woolschot Gepubliceerd op 27 februari 2019
  blog

  Het vernieuwde model verwerkersovereenkomst van de VNG

  Lees meer
  Liesbeth Woolschot Gepubliceerd op 22 februari 2019