José Jochemsen-Vernooij

  Advocaat

  Over José

  José Jochemsen-Vernooij heeft zich gespecialiseerd in uiteenlopende civiele vraagstukken die zich binnen de agrarische sector voordoen. Zij adviseert en procedeert over pachtgerelateerde zaken, maar ook aan- en verkoop, bodemverontreiniging, productierechten en dierenwelzijn. Hierbij staat zij mengvoerbedrijven, transporteurs, agrariërs en landeigenaren bij.

  Naast de specialistische kennis en ervaring, heeft José ook veel sectorkennis. “Ik ben opgegroeid op een varkensbedrijf en ben vanaf jonge leeftijd geïnteresseerd in en betrokken bij (ondernemen in) de agrarische sector.”

  Daarnaast heeft zij ruime ervaring op het gebied van civiel vastgoed en meer specifiek de energietransitie. Zij adviseert over ontwikkeling en realisering van duurzame energieprojecten, verwerving van locaties en zakelijke rechten. José staat onder andere energiebedrijven, ontwikkelaars, provincies, gemeenten, waterschappen en ondernemers bij.

  José heeft een pragmatische en nuchtere instelling. Ze denkt graag met cliënten mee en begeleidt hen door het juridische traject. “Ik vind het belangrijk dat een cliënt weet dat ze juridische kwesties bij mij kunnen neerleggen en dat het geregeld wordt. Ik neem de cliënt werk uit handen.”

  Nevenfuncties

  • Bestuurslid Stichting Eusebius Arnhem
  • Lid van de Tuchtcommissie KNVB Amateurs
  • Lid van de Vereniging voor Agrarisch Recht Advocaten

  Opleiding

  • Grotius Academie

  José heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  Hoofdrechtsgebied: Agrarisch recht en Vastgoedrecht

  Deze registratie verplicht José om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

  blog

  Mijn paard vertoont gebreken: wat nu?

  Lees meer
  Afbeelding voor Stan Wannet
  Stan Wannet Gepubliceerd op 11 april 2022
  blog

  Krapte op de woningmarkt: de opkoopbescherming

  Lees meer
  Afbeelding voor José Jochemsen-Vernooij
  José Jochemsen-Vernooij Gepubliceerd op 10 januari 2022