Marco van Moorsel

Advocaat

Nijmegen - Oranjesingel 1

Stel een vraag aan Marco
Marco van Moorsel

Ik ben Marco van Moorsel. Ik werk in de vastgoed- en overheidspraktijk en ben gespecialiseerd in het ruimtelijk bestuursrecht. In mijn praktijk houd ik mij voornamelijk bezig met diverse juridische aspecten van stedelijke ontwikkelingen. Ik adviseer en procedeer met name voor gemeenten en projectontwikkelaars. Wat ik het leukst aan mijn werk vind, is dat ik me bezighoud met ontwikkelingen die direct tastbaar zijn in de fysieke leefomgeving.

Ik heb een bijzondere interesse voor mobiliteit. Door de verdichting van stedelijke gebieden en de toenemende druk op bestaande infrastructuur, wordt mobiliteit steeds vaker een factor van belang. Aan mobiliteit kleven tal van juridische vraagstukken, zoals: hoeveel parkeerplaatsen zijn er nodig? In hoeverre mag het aantal parkeerplaatsen verminderd worden vanwege de toepassing van een deelautoconcept, mogen er in een overbelaste verkeerssituatie nog woningen worden toegevoegd?

Deze vragen zijn niet zomaar te beantwoorden. Hoe we als samenleving tegen mobiliteit aankijken, verandert namelijk continu. Parkeernormen worden telkens aangepast aan de laatste inzichten, infrastructuur ondergaat wijzigingen en ook het gebruik van bijvoorbeeld (deel)fietsen en (deel)auto’s is in ontwikkeling. Kortom, mobiliteit is altijd in beweging. Door die dynamiek en de verschillen tussen stedelijke gebieden is geen project hetzelfde. Dat maakt mobiliteit voor mij een razend interessant onderwerp.

Ben je op zoek naar een sparringpartner die met je meedenkt over mobiliteit? Voel je vrij om contact met me op te nemen. Graag denk ik met je mee.

Expertises