Marjolein Carmiggelt

Kandidaat-notaris

Nijmegen - Oranjesingel 41

Stel een vraag aan Marjolein
Cover voor

Mijn naam is Marjolein Carmiggelt en ik ben sinds 2019 werkzaam bij Hekkelman Notarissen. Hiervoor heb ik notarieel recht gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na mijn studie ben ik naar Nijmegen verhuisd en sindsdien werk ik bij Hekkelman als kandidaat-notaris op de afdeling personen- en familierecht. Dat houdt in dat ik onder andere adviseer inzake (levens)testamenten, samenlevingsovereenkomsten, huwelijkse voorwaarden en het afwikkelen van nalatenschappen.

Het menselijke aspect is belangrijk aangezien mijn werkzaamheden bestaan uit het adviseren welke regelingen het beste bij een bepaalde persoonlijke situatie passen. De stukken die worden opgesteld zijn onder andere van belang bij het einde van een relatie of bij overlijden. Dan moet het glashelder zijn wat partijen hebben geregeld.
De cliënten maken het werk ook divers. Er zijn altijd weer andere situaties en wensen waar een goed advies voor gemaakt moet worden.

Expertises

Drie vragen aan Marjolein

  • Ik werk bij Hekkelman als kandidaat-notaris op de afdeling personen- en familierecht. Dat houdt in dat ik adviseer inzake (levens)testamenten, samenlevingsovereenkomsten, huwelijkse voorwaarden en het afwikkelen van nalatenschappen.

  • In mijn werk probeer ik helder en duidelijk met cliënten te communiceren. Het is voor mij belangrijk dat cliënten weten waar ze aan toe zijn en dat de verwachtingen aan beide kanten duidelijk zijn.

  • Neem bijvoorbeeld eens een jong gezin bestaande uit twee ouders en twee minderjarige kinderen. De ouders willen gaan trouwen en hebben momenteel nog niks geregeld. Hun vermogen bestaat uit een woning en wat spaargeld.

    Ze hebben al een adviesgesprek ingepland bij ons op kantoor. Tijdens deze bespreking zal ik eerst de volledige situatie in kaart brengen. We staan stil bij het vermogen en hoe de familie er uit ziet. Vervolgens bespreken we met betrekking tot het huwelijk wat de wet allemaal al voor hen heeft geregeld en hoe ze hier van kunnen afwijken.
    Hetzelfde doen we vervolgens met de testamenten. Wat regelt de wet allemaal al inzake het erfrecht en waarom zijn testamenten eigenlijk van belang?
    Tot slot neem ik ook het belang van levenstestamenten (algemene volmachten) door met cliënten. Na dit eerste gesprek wil ik cliënten zo volledig mogelijk geadviseerd hebben op alle mogelijke vlakken. Als alles duidelijk is, dan kan ik naar aanleiding van dit gesprek al ontwerp-akten gaan opstellen en plannen we een afspraak voor de ondertekening in. Willen cliënten nog even nadenken over het een en ander? Dan is dat uiteraard in orde en wacht ik een verdere reactie rustig af.