Matthijs Mutsaers

  Advocaat

  Over Matthijs

  Matthijs Mutsaers is gespecialiseerd in het Europese en Nederlandse aanbestedingsrecht. Hij adviseert en staat aanbestedende diensten en inschrijvers bij in juridische procedures. Matthijs behandelt vaak complexe aanbestedingszaken, bijvoorbeeld in de bouw-, afval- en ict-sector. Denk verder aan (duurzame) energieprojecten, publiek-publieke en publiek-private samenwerkingen en zaken die zich afspelen op het snijvlak van subsidie- en aanbestedingsrecht en in het sociaal domein.

  Matthijs heeft een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen, is scherp, oplossingsgericht, laagdrempelig en verstaat de kunst om gecompliceerde zaken in begrijpelijke taal te verwoorden. Daarnaast is hij altijd uitstekend op de hoogte van de relevante ontwikkelingen in zijn vakgebied.

  “Een zaak samen met mijn cliënt en collega’s tot een goed einde te brengen, dat geeft mij de meeste energie en voldoening.”

  Opleiding

  • Rijksuniversiteit Groningen

  Nevenfuncties

  • Bestuurslid (secretaris bestuur) van de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht (NVvA);
  • Medeauteur van de Kluwer Tekst & Commentaar Aanbestedingsrecht en van de Sdu Commentaar Aanbestedingsrecht
  • Docent aan de Grotius Academie (specialisatieopleiding aanbestedingsrecht)
  • Annotator van het tijdschrift Jurisprudentie Aanbestedingsrecht (JAAN)

  Matthijs heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  Hoofdrechtsgebied: Aanbestedingsrecht

  Deze registratie verplicht Matthijs om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

  Op basis van onafhankelijk onderzoek onder vakgenoten en op grond van referenties wordt Matthijs al jaren aanbevolen in het internationale Who’s Who Legal: “WWL: Government Contracts identifies the leading legal practitioners in the market. They are singled out for their leading expertise in a range of areas, including drafting bidding documents and advising bidders in procurement transactions; structuring contract award procedures; handling privatisations and public-private partnerships, including project financings; as well as performing due diligence reviews.”

  blog

  Nieuwe aanbestedingsdrempels 2022-2023

  Lees meer
  Afbeelding voor Matthijs Mutsaers
  Matthijs Mutsaers Gepubliceerd op 12 november 2021
  blog

  Het clusterverbod van artikel 1.5 Aanbestedingswet 2012

  Lees meer
  Elise Zeelenberg Gepubliceerd op 5 april 2019
  blog

  Herstel (eenvoudig) gebrek: foutje, bedankt!

  Lees meer
  Elise Zeelenberg Gepubliceerd op 20 maart 2019
  blog

  Grossmann-doctrine: eerst vragen, dan klagen?

  Lees meer
  Elise Zeelenberg Gepubliceerd op 14 februari 2019