Maud IJsebaert

Kandidaat-notaris

Nijmegen - Oranjesingel 41

Stel een vraag aan Maud
Cover voor

Ik ben Maud IJsebaert en ben werkzaam als waarnemingsbevoegde kandidaat-notaris op de sectie Ondernemingsrecht. Ik adviseer ondernemers vanuit mijn specialistische kennis, maar met een brede blik. Bekeken met een juridische bril, maar zonder de wens van de ondernemer uit het oog te verliezen. In mijn werk vertaalt zich dit in een toegankelijke stijl en klantgerichte benadering. Ik weet de balans te vinden tussen het waarborgen van het leveren van kwaliteit en het efficiënt afhandelen van de vraag.

Expertises

Twee vragen aan Maud

  • Interesse in het menselijke aspect is wat mij kenmerkt. Het gaat weliswaar over iemands onderneming en de bijbehorende juridische structuur, maar het is de ondernemer zelf die aan tafel zit. Soms klopt een cliënt initieel met een bepaald verzoek bij ons aan, maar blijkt er na een eerste adviesgesprek juridisch een hele andere constructie of oplossing te passen. Ik vind het daarom belangrijk om altijd te starten met het in kaart brengen van de wens van de cliënt, vanuit onze specialistische kennis maar met een brede blik. Dat is het maatwerk dat ons kantoor en mijn werkwijze kenmerkt.

  • Het mooiste is wat mij betreft als het juridisch inhoudelijke samenvalt met het menselijke aspect. Dat is bij uitstek het geval bij het opstellen van aandeelhoudersovereenkomsten. Ik zit dan met de compagnons aan tafel en leg hen allerlei scenario's voor waarover ze afspraken met elkaar moeten maken. Wat als een van hen arbeidsongeschikt raakt, mag iemand dan aandeelhouder blijven? Of als iemand overlijdt, mogen de erfgenamen de aandelen dan houden of moeten ze die aanbieden aan de compagnon? Ik vergelijk een aandeelhoudersovereenkomst dan ook vaak met huwelijkse voorwaarden. Je hoopt natuurlijk het document er nooit bij te hoeven pakken, maar het geeft rust dat je de afspraken samen al hebt gemaakt op het moment dat alles nog goed gaat voor het geval dat op enig moment niet meer zo is.

Duidelijk Hekkelman.