Meike van den Heuvel

Kandidaat-notaris

Nijmegen - Oranjesingel 41

Stel een vraag aan Meike
Meike van den Heuvel

Ik ben Meike van den Heuvel en ik ben sinds 2014 als kandidaat-notaris verbonden aan Hekkelman. Ik ben gespecialiseerd in vastgoed. Binnen het vastgoed houd ik mij onder andere bezig met projectontwikkeling, herontwikkeling en met het begeleiden van complexe overdrachten. Ik bedenk graag samen met mijn cliënten een maatwerk oplossing. Daarbij neem ik hen graag zo veel mogelijk werk uit handen. Ik beschouw het als mijn taak om cliënten in begrijpelijke bewoordingen wegwijs te maken in de ingewikkelde juridische wereld.

Ik vind het belangrijk om duidelijke, realistische verwachtingen te scheppen en om mijn afspraken na te komen. Cliënten omschrijven mij als pragmatisch en secuur.

Als redactiemedewerker van Rechtspraak Notariaat schrijf ik regelmatig een notitie bij een rechterlijke uitspraak. Zo blijf ik goed op de hoogte van de recente ontwikkelingen in de rechtspraak.

Ik houd graag contact met andere vastgoedspecialisten. Daarom ben ik lid van JOKAN, een netwerk voor jonge professionals in de vastgoedsector.

Expertises

Drie vragen aan Meike

  • Ik ben kandidaat-notaris, gespecialiseerd in vastgoed. Ik houd mij onder andere bezig met projectontwikkeling, herontwikkeling en met het begeleiden van complexe overdrachten.

  • Ik vind het leuk om samen met mijn cliënten tot een maatwerk oplossing te komen. Bij een nieuwe opdracht kijk ik graag mee naar de juiste juridische route. Soms is dat een andere, nog betere route dan werd voorgesteld door mijn cliënten of hun adviseurs.

  • Na het overlijden van ouders bestaat vaak de wens om het ouderlijk huis binnen de familie te houden. Dat kan bijvoorbeeld doordat een familielid de woning koopt. In veel gevallen is het ook mogelijk om het huis te verdelen. Dat kan soms vrij van overdrachtsbelasting. Ik heb diverse families geholpen met het vinden van een juiste oplossing op maat. Dat doe ik samen met mijn collega’s van de afdeling personen- en familierecht.