Renske Burgers

Advocaat | Advocatuur

Nijmegen - Prins Bernhardstraat 1

Stel een vraag aan Renske
Cover voor

Ik ben Renske Burgers, advocaat civiel vastgoedrecht. Sinds 2017 werk ik met veel plezier bij Hekkelman. Binnen het civiele vastgoedrecht houd ik me met name bezig met vraagstukken over maatschappelijke en commerciële verhuur en over de bouw en verkoop van onroerende zaken. Mijn nauwkeurigheid, betrokkenheid, open blik en leergierigheid zorgen ervoor dat ik mijn cliënten optimaal kan adviseren. Ik heb hart voor de zaak. Mijn streven is om een cliënt te ontzorgen en gerust te stellen en hem of haar op weg te helpen bij de oplossing van een ingewikkeld juridisch vraagstuk. De grootste uitdaging daarbij vind ik het faciliteren van een creatieve, niet voor de hand liggende oplossing of juridisch argument. Het mooiste aan deze specialisaties vind ik dat het resultaat van mijn werk daadwerkelijk terug te zien is in het landschap.

Er zit veel diversiteit tussen onze cliënten waarbij maatschappelijke en commerciële belangen zich continu afwisselen. Dat houdt ons scherp. Bovendien blijft ons werk hierdoor afwisselend: geen dag is hetzelfde!

De praktijk die ik samen met mijn collega Auke Klomp voer, is gericht op drie pijlers:

  1. commerciële vastgoedtransacties: Deze transacties zijn een uitdagende mix tussen juridische en commerciële onderwerpen. Er wordt brede juridische kennis van je gevraagd, bijvoorbeeld over koop, aanneming van werk, beperkte rechten en fiscale onderwerpen. Je moet altijd scherp zijn, omdat je vaak in korte tijd beslissingen moet nemen over belangrijke onderwerpen. Bovendien gaat het vaak om mooie projecten waarmee grote belangen zijn gemoeid.
  2. maatschappelijk vastgoed(contracten): Daarbij krijg je te maken met allerlei soorten contracten en constructies. Voorbeelden zijn de bouw van een nieuw kindcentrum, de exploitatie van een cultuurcentrum of de realisatie van een school en allerlei vragen die daarbij komen kijken. Denk aan de bekostiging van (onderwijs)huisvesting, ontwerpen en bouwen. Dit is een uitdagend werkgebied, omdat de meeste onderdelen nog niet uitgekristalliseerd zijn. Je moet dus kennis hebben van bijzondere wetgeving en met juridisch creatieve ideeën komen om een oplossing te bereiken.
  3. huurrecht bedrijfsruimte: Dit is een uitdagend rechtsgebied vanwege de veelheid aan vraagstukken. Geen casus is hetzelfde. Je kunt echt het verschil maken voor de klant. Bijvoorbeeld; hoe kan een verhuurder zijn locatie verhuren of hoe zorgt een huurder er juist voor dat hij zo lang mogelijk van het gehuurde gebruik mag maken? Bijzondere interesse hebben wij daarbij voor tankstations, omdat zich bij verhuur van tankstations veel niet voor de hand liggende juridische vraagstukken voordoen.

 

Rechtsgebiedenregister

Renske heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

Hoofdrechtsgebied: Huurrecht

Subrechtsgebied: Bedrijfsruimte

Deze registratie verplicht Renske om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Expertises