Wiebe van de Rijt

Advocaat

Nijmegen - Oranjesingel 1

Stel een vraag aan Wiebe
Cover voor

Mijn naam is Wiebe van de Rijt en ik ben werkzaam binnen de sectie Overheid & Vastgoed. Ik ben cum laude afgestudeerd voor de master Staats- en bestuursrecht met een specialisatie in het omgevingsrecht.

De passie voor het rechtsgebied is ontstaan door de gerichte bijdrage die ik kan leveren aan de ruimtelijke ontwikkeling van Nederland waarbij duurzaamheid een grote rol speelt.

Naast mijn werkzaamheden als advocaat ben ik tevens als docent bestuursrecht verbonden aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Daar draag ik mijn kennis en enthousiasme voor dit rechtsgebied over op studenten.

Expertises

Twee vragen aan Wiebe

  • Ik ben in staat om mijn cliënten te adviseren (en waar nodig te procederen) op uiteenlopende vraagstukken omtrent (o.m.) algemeen bestuurs(proces)recht en omgevingsrecht, met accenten op ruimtelijke ordening, milieurecht en natuurbeschermingsrecht.

  • Ik help cliënten (waaronder overheden en initiatiefnemers) in de realisatie van (o.m.) woningbouwprojecten, bedrijventerreinen en duurzame projecten zoals geothermie, windparken en zonneparken. Verder ondersteun ik cliënten in handhavingsprocedures in het bestuursrecht en het omgevingsrecht. Daarbij moet gedacht worden aan het handelen in strijd met het de wet, het Activiteitenbesluit, het bestemmingsplan en/of een verleende vergunning.