Wiebe van de Rijt

  Advocaat

  Over Wiebe

  Wiebe van de Rijt is werkzaam binnen de sectie Overheid & Vastgoed. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het bestuurs(proces)recht en het omgevingsrecht, met accenten op onder meer ruimtelijke ordening en algemeen milieurecht. Met zijn masterscriptie heeft hij zich tevens gespecialiseerd in aardwarmtewinning.

  Wiebe is cum laude afgestudeerd voor de master Staats- en bestuursrecht met een specialisatie in het omgevingsrecht. De passie voor het vak is ontstaan door de gerichte bijdrage die hij kan leveren aan de ruimtelijke ontwikkeling van Nederland waarbij duurzaamheid een grote rol speelt.

  Door zijn passie en specialisatie op genoemde gebieden is Wiebe in staat om zijn cliënten te adviseren op uiteenlopende vraagstukken omtrent ruimtelijke ordening, milieurecht en natuurbeschermingsrecht. Verder is hij in staat zijn cliënten te helpen in de realisatie van woningbouwprojecten, bedrijventerreinen en duurzame projecten zoals geothermie, windparken en zonneparken.

  Naast zijn werkzaamheden als advocaat is Wiebe tevens junior-docent bestuursrecht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Hier draagt hij zijn kennis en enthousiasme voor het vak graag over op studenten.

  Nevenfuncties

  • Junior-docent bestuursrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen

  Opleiding

  • Radboud Universiteit Nijmegen