Willemien Noordraven | Advocaat

Over Willemien Noordraven

Willemien Noordraven is sinds 1983 advocaat. Zij is gespecialiseerd in complexe echtscheidingen en heeft daarin veel ervaring. Zij staat met name ondernemers en vermogende particulieren bij. Zij is thuis in het lezen van jaarrekeningen en het doorgronden van ingewikkelde financiële constructies. Zij spreekt de taal van de ondernemer. Zij is gedreven, doortastend, 'to the point' en resultaatgericht. Zij verliest daarbij het menselijk aspect niet uit het oog. 

Als een van de eerste advocaten in Nederland heeft Willemien Noordraven zich bekwaamd in echtscheidingsmediation. Zij heeft ook de opleiding collaborative divorce (overlegscheiding) voltooid. Zij is lid van de specialisatieverenigingen vFAS en VvCP en zij staat ingeschreven bij het Mfn (kwaliteitsregister voor mediators). Al naar gelang uw wensen kan zij u dus begeleiden als advocaat, als mediator of als overlegscheidingsadvocaat.

Ook als het geen mediation of collaborative divorce betreft, zoekt Willemien Noordraven het compromis. Zeker als er kinderen zijn, verdient het de voorkeur dat mensen in overleg knopen doorhakken en 'on speaking terms' blijven. Als dat nodig is, schuwt zij het juridisch gevecht echter niet. 

www.vfas.nl (Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS)
www.mfnregister.nl (kwaliteitsregister voor mediators in Nederland)
www.overlegscheiden.com (Vereniging voor Collaborative Professionals)

Praktijkgebied

  • Familie- en erfrecht

Nevenfuncties

  • Bestuurslid van Nijfin (financieel netwerk voor Nijmegen en omstreken)
  • Lid Juridisch Genootschap Nijmegen
  • Lid Businessclub Nijmegen

Opleiding

  • Radboud Universiteit Nijmegen

Anderen over Willemien

Niels van Leeuwen, medisch specialist en client.

"Een echtscheiding is op alle mogelijke vlakken complex en emotioneel. Goede hulp is hierbij onontbeerlijk! Willemien analyseert en inventariseert zeer snel en haarscherp. Haar grote ervaring op dit gebied werkt zeer rustgevend. Zij heeft mij geïnspireerd tot een colleborative divorce; een procedure die in teamverband naar een overeenstemming toewerkt. Willemien stond mij in deze bij op onnavolgbare wijze; uiterst accuraat, uiterst deskundig, zeer realistisch en met een enorme vastberadenheid. Dit heeft geleid tot een 'intelligente' scheiding, waarbij beide partijen uiteindelijk tevreden zijn en elkaar ook nog in de ogen kunnen kijken. Welke redenen een scheiding ook moge hebben, met het hebben van kinderen is dit vooral van groot belang. Als man heb je een vrouw als Willemien nodig om je door dit onbekende gebied vol obstakels te loodsen."

Rob Berens, cliënt:

"Mijn scheiding was zowel privé als zakelijk een complexe en slepende zaak. Willemien heeft steeds op uitstekende wijze de regie gevoerd, waarbij er altijd alle ruimte was voor eigen inbreng. Ook werden op het juiste moment externe adviseurs ingeschakeld. Op basis van overleg en heldere argumenten kwamen we steeds tot de beste oplossing en strategie. Het gevoel, dat ik overhoud aan deze samenwerking is dat we als team de echtscheiding op een professionele wijze tot een zeer goed einde hebben kunnen brengen."