Willemien Noordraven

  Advocaat

  Over Willemien

  Willemien Noordraven is sinds 1983 advocaat. Zij is gespecialiseerd in complexe echtscheidingen en heeft daarin veel ervaring. Zij staat met name ondernemers en vermogende particulieren bij. Zij is thuis in het lezen van jaarrekeningen en het doorgronden van ingewikkelde financiële constructies. Zij spreekt de taal van de ondernemer. Zij is gedreven, doortastend, ‘to the point’ en resultaatgericht. Zij verliest daarbij het menselijk aspect niet uit het oog.

  Als een van de eerste advocaten in Nederland heeft Willemien Noordraven zich bekwaamd in echtscheidingsmediation. Zij heeft ook de opleiding collaborative divorce (overlegscheiding) voltooid. Zij is lid van de specialisatieverenigingen vFAS en VvCP en zij staat ingeschreven bij het Mfn (kwaliteitsregister voor mediators). Al naar gelang uw wensen kan zij u dus begeleiden als advocaat, als mediator of als overlegscheidingsadvocaat.

  Ook als het geen mediation of collaborative divorce betreft, zoekt Willemien Noordraven het compromis. Zeker als er kinderen zijn, verdient het de voorkeur dat mensen in overleg knopen doorhakken en ‘on speaking terms’ blijven. Als dat nodig is, schuwt zij het juridisch gevecht echter niet.

  Aangesloten bij:

  www.vfas.nl (Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS)
  www.overlegscheiden.com (Vereniging voor Collaborative Professionals)

  www.mfnregister.nl (kwaliteitsregister voor mediators in Nederland)

  Nevenfuncties

  • Bestuurslid van Nijfin (financieel netwerk voor Nijmegen en omstreken)

  Opleiding

  • Radboud Universiteit Nijmegen

  Willemien heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  Hoofdrechtsgebied: Personen- en familierecht
  Subrechtsgebieden: Collaborative divorce, Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen en Mediation.

  Deze registratie verplicht Willemien om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

  Martine Klomp, P&O Adviseur en cliënt:

  “Een echtscheiding is een emotioneel en zwaar proces, waarin gelijktijdig ook zakelijk veel geregeld moet worden. Het verdelen en splitsen van een samen opgebouwd bestaan is een complexe aangelegenheid. Het is dan van groot belang om op iemand te kunnen vertrouwen die je belangen vakkundig behartigt, zo iemand vond ik in Willemien. Willemien reageerde snel en duidelijk op de vele vragen die er waren, de communicatie verliep soepel en ze heeft me uitstekend betrokken bij de te nemen stappen. Haar expertise en professionele kijk op de situatie, geduld en gelukkig af en toe ook humor hebben mij extreem goed door die moeilijke tijd geholpen en met een meer dan wenselijk resultaat. Ik ben Willemien heel dankbaar en kan haar van harte aanbevelen.”

  Niels van Leeuwen, medisch specialist en cliënt:

  “Een echtscheiding is op alle mogelijke vlakken complex en emotioneel. Goede hulp is hierbij onontbeerlijk! Willemien analyseert en inventariseert zeer snel en haarscherp. Haar grote ervaring op dit gebied werkt zeer rustgevend. Zij heeft mij geïnspireerd tot een collaborative divorce; een procedure die in teamverband naar een overeenstemming toewerkt. Willemien stond mij in deze bij op onnavolgbare wijze; uiterst accuraat, uiterst deskundig, zeer realistisch en met een enorme vastberadenheid. Dit heeft geleid tot een ‘intelligente’ scheiding, waarbij beide partijen uiteindelijk tevreden zijn en elkaar ook nog in de ogen kunnen kijken. Welke redenen een scheiding ook moge hebben, met het hebben van kinderen is dit vooral van groot belang. Als man heb je een vrouw als Willemien nodig om je door dit onbekende gebied vol obstakels te loodsen.”

  Rob Berens, cliënt:

  “Mijn scheiding was zowel privé als zakelijk een complexe en slepende zaak. Willemien heeft steeds op uitstekende wijze de regie gevoerd, waarbij er altijd alle ruimte was voor eigen inbreng. Ook werden op het juiste moment externe adviseurs ingeschakeld. Op basis van overleg en heldere argumenten kwamen we steeds tot de beste oplossing en strategie. Het gevoel, dat ik overhoud aan deze samenwerking is dat we als team de echtscheiding op een professionele wijze tot een zeer goed einde hebben kunnen brengen.”

  blog

  De drie meest gestelde vragen rondom een overlegscheiding

  Lees meer
  Afbeelding voor Willemien Noordraven
  Willemien Noordraven Gepubliceerd op 13 januari 2022