Yasemin Demirci

  Advocaat

  Over Yasemin

  Yasemin Demirci is werkzaam binnen de sectie Overheid & Vastgoed. Haar specialisatie is het bestuurs(proces)recht en het omgevingsrecht, met accenten op onder meer ruimtelijk ordening en algemeen milieurecht.

  Zij richt zich met name op het adviseren aan en procederen voor overheden, het bedrijfsleven en instellingen op het gebied van bestemmingsplannen (o.a. de realisatie van bedrijventerreinen, woningbouwprojecten en duurzame projecten zoals wind- en zonneparken), vergunningen, milieuzaken en handhaving van (bestuursrechtelijke) regelgeving.

  Yasemin behaalde haar master Staats- en bestuursrecht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen, met een specialisatie in het omgevingsrecht. Haar enthousiasme voor het vak haalt zij uit de maatschappelijke relevantie en het veelzijdige en dynamische karakter van dit rechtsgebied, waarin belangen van veel (verschillende) partijen samenkomen.

  Nevenfuncties

  • Lid van de Vereniging voor Bestuursrecht (VAR)
  • Lid van de Vereniging voor Milieurecht (VMR)

  Opleiding

  • Radboud Universiteit Nijmegen

  Yasemin heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  Hoofdrechtsgebied: Bestuursrecht en Omgevingsrecht
  Subrechtsgebied: Bestuursprocesrecht, Handhavingsrecht, Milieurecht, Natuurbeschermingsrecht en Ruimtelijk bestuursrecht

  Deze registratie verplicht Yasemin om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

  publicatie

  De Patroon

  Lees meer
  Afbeelding voor Rachid Benhadi
  Rachid Benhadi Gepubliceerd op 1 oktober 2018