Staatssteun

Verboden staatssteun en de consequenties daarvan kunnen worden voorkomen. Neem bij twijfel contact op met de advocaten van Hekkelman voor een staatssteuncheck. Als voorkomen niet meer kan, zijn steeds meer oplossingen te bedenken voor het beperken van de schade voor de onderneming die de steun heeft ontvangen. Ook daarvoor ben je bij Hekkelman aan het goede adres.

Veelgestelde vragen staatsteun

  • Bevoordeling kan zich in vele verschijningsvormen voordoen. Laat daarom bij twijfel door ons een staatssteuncheck uitvoeren.

  • Als een overheidsorgaan een onderneming bevoordeelt ten opzichte van andere ondernemingen in Europa, kan er sprake zijn van verboden staatssteun. Denk daarbij aan: subsidies, aankopen boven of verkopen beneden de marktprijs en leningen tegen gunstige condities.

  • Verboden staatssteun maakt dat de overeenkomst waarin die steun geregeld is, nietig is. Die nietigheid werkt terug tot het moment van sluiten van de overeenkomst. Een ander ingrijpend gevolg is dat de overheid de steun van de ondernemer moet terugvorderen. Dat gaat per definitie om grote bedragen en voor het overheidsorgaan om imagoschade.

Staat je vraag er niet bij? Neem contact met ons op.

Duidelijk Hekkelman.