Privacydesk

    Persoonsgegevens worden dagelijkse verwerkt. Denk daarbij aan personeelsadministraties, patiëntendossiers, burger- of klantenbestanden, het versturen van e-mails, het scannen van een paspoort of een internetcheck van een sollicitant. Bij al deze verwerkingen moet voldaan worden aan strenge privacyregels. Om je daarbij te helpen heeft Hekkelman een Privacy Desk met advocaten die actief zijn binnen verschillende specialismen.

    Privacy compliance

    Iedere organisatie valt onder de Nederlandse en (komende) Europese privacywetgeving als zij persoonsgegevens verwerkt binnen Nederland. Foutieve omgang met persoonsgegevens brengt risico’s mee, zoals een kans op een forse boete of reputatieschade. Onze privacy specialisten kunnen je helpen met praktische oplossingen om de mogelijke risico’s te verkleinen.

    Privacy vraagstukken

    Wij kunnen je adviseren over uiteenlopende privacyvragen. Dat kan bijvoorbeeld gaan over de meldplicht datalekken, het bestaande privacybeleid van jouw organisatie, de verwerking van bijzondere persoonsgegevens, zoals het BSN en medische gegevens, de beveiliging van persoonsgegevens, bewaarplichten, privacy statements, uitbesteding van de verwerking met de verplichte bewerkersovereenkomst, de doorgifte van persoonsgegevens naar landen buiten de EU, werknemersprotocollen, enzovoort. Kijk ook bij onze specifieke expertise Privacy bij de overheid, Privacy op de werkvloer en Privacy binnen de onderneming en marketing.