Publicaties | Privacy compliance

12 publicaties beschikbaar

Weer last onder dwangsom voor Nationale Politie door gebrekkige beveiliging

17 januari 2019 In september 2018 heeft de Autoriteit Persoonsgevens (AP) een dwangsom van 40.000 euro gevorderd van de Nationale Politie. De daardoor opgelegde last bestond uit het uitvoeren van vijf maatregelen …

Meer

Ap, Autoriteit persoonsgegevens, Beveiliging, Dwangsom, Persoonsgegevens, Privacy, Risico, Uwv, Verwerker, Verwerkingsverantwoordelijke

Expertisegebieden: Privacy compliance, Meldplicht datalekken, Cybersecurity

Sanctie UWV toont aan dat goede risicoanalyse essentieel is voor passende beveiliging van persoonsgegevens

2 november 2018 De privacyregelgeving verplicht verwerkingsverantwoordelijken en verwerkers om passende technische en organisatorische maatregelen te treffen om een op het risico afgestemdbeveiligingsniveau te waa…

Meer

Ap, Autoriteit persoonsgegevens, Beveiliging, Dwangsom, Persoonsgegevens, Privacy, Risico, Uwv, Verwerker, Verwerkingsverantwoordelijke

Expertisegebieden: Privacy, Meldplicht datalekken, Privacy compliance, Cybersecurity

AVG omvat meer dan gedacht

1 november 2018 Bij alle tot personen herleidbare data moet worden voldaan aan de privacyregelgeving. "Bedrijven blijken de plank nogal eens mis te slaan, waar het die link aangaat," weet Monique Hennekens, advoca…

Meer

Algemene verordening gegevensbescherming, Ap, Autoriteit persoonsgegevens, Avg, Ondernemers, Privacy

Expertisegebieden: Privacy, Privacy compliance, Privacy binnen de afvalbranche

Controleren van logbestanden en passende beveiling van persoonsgegevens

10 oktober 2018 Op grond van artikel 32 AVG moeten verwerkingsverantwoordelijken en verwerkers passende technische en organisatorische maatregelen treffen om een op het risico afgestemd beveiligingsniveau te waarb…

Meer

Algemene verordening gegevensbescherming, Avg, Dwangsom, Maatregelen, Risico, Verwerker, Verwerkingsverantwoordelijke

Expertisegebieden: Privacy, Meldplicht datalekken, Privacy compliance, Cybersecurity

Raadpleging persoonsgegevens in het kadaster: gaat er iets veranderen?

10 september 2018 Het Kadaster registreert en verstrekt informatie over onroerende zaken en de daaraan verbonden rechten, zoals eigendom en hypotheek. Deze gegevens zijn per onroerende zaak gekoppeld aan de eigenaa…

Meer

Algemene verordening gegevensbescherming, Avg, Persoonsgegevens, Privacy

Expertisegebieden: Privacy, Privacy compliance

Privacyschending gemeente (kernteam jeugd) door geluidsopnamen te verwerken

16 juli 2018 De Nationale Ombudsman heeft in zijn rapport van 5 juli 2018 een klacht van een vrouw over de schending van haar privacy gegrond geoordeeld. De vrouw klaagde erover dat haar privacy is geschonden, …

Meer

Gemeente, Privacy

Expertisegebieden: Privacy, Privacy compliance, Privacy en overheid

De verantwoordingsplicht onder de AVG

19 juni 2018 Organisaties moeten voor de verwerkingen waarvoor zij verwerkingsverantwoordelijke zijn in de zin van de privacyregelgeving kunnen aantonen dat zij de persoonsgegevens in overeenstemming met de bas…

Meer

Algemene verordening gegevensbescherming, Avg, Privacy, Privacyregelgeving, Verantwoordingsplicht, Verwerkingsverantwoordelijke

Expertisegebieden: Privacy, Privacy compliance

Exhibitieplicht en inzagerecht: hoe verhoudt zich dat?

1 mei 2018 Om inzage te krijgen in bescheiden of gegevens kan onder meer een beroep worden gedaan op art. 843a Rv, de exhibitieplicht, of op art. 35 Wbp, het inzagerecht. Op beide bepalingen kan gelijktijdig …

Meer

Algemene verordening gegevensbescherming, Avg, Privacy

Expertisegebieden: Privacy, Privacy compliance

Bescherming van persoonsgegevens bij verhuur van woonruimte

1 maart 2018 De Algemene Verordening Gegevensbescherming vervangt met ingang van 28 mei 2018 de Wet bescherming persoonsgegevens. De AVG beoogt het gebruik van persoonsgegevens te beschermen. Wat moeten verhuur…

Meer

Algemene verordening gegevensbescherming, Avg, Huurrecht, Persoonsgegevens, Verhuur

Expertisegebieden: Huur, Privacy compliance

Sneak preview: de AVG en verhuur van bedrijfsruimte

1 maart 2018 Dit najaar staat het TvHB-congres onder andere in het teken van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De AVG vervangt met ingang van 25 mei 2018 de Wet bescherming persoonsgegevens (Wb…

Meer

Algemene verordening gegevensbescherming, Avg, Huurrecht, Persoonsgegevens, Uavg, Verhuur

Expertisegebieden: Huur, Privacy compliance

Dataportabiliteit in de nieuwe privacyregelgeving: wat is dat?

7 december 2017 Op 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of in het Engels: de GDPR) in werking. De AVG regelt hoe een organisatie om moet gaan met persoonsgegevens, ieder gegeven dat …

Meer

Algemene verordening gegevensbescherming, Avg, Dataportabiliteit, Gdpr, Privacy, Privacyregelgeving

Expertisegebieden: Privacy compliance

Financiële en juridische sector focussen op privacy en automatisering

7 december 2017 De financiële en juridische sector krijgt de komende tijd te maken met twee ingrijpende ontwikkelingen: de nieuwe privacy wetgeving en vergaande automatisering. Vijf direct betrokkenen gingen er o…

Meer

Algemene verordening gegevensbescherming, Autoriteit persoonsgegevens, Avg, Bescherming persoonsgegevens, Gdpr, Privacy

Expertisegebieden: IT, Privacy compliance