• Home |
  • “Hekkelman past qua cultuur en visie goed bij Green Trust.”

“Hekkelman past qua cultuur en visie goed bij Green Trust.”

Hekkelman Notarissen heeft Green Trust in de loop der jaren bij meerdere projecten met raad en daad terzijde gestaan. Een goede reden om eens aan Green Trust te vragen hoe ze bij ons terecht zijn gekomen en wat ze vinden van de samenwerking.

Over Green Trust

Energie veranderen. Dat is het doel van Green Trust. Daarom werken ze aan de transitie van conventionele energie naar duurzame energie door het realiseren van zon- en windenergieprojecten en energieopslag in binnen- en buitenland. Green Trust Consultancy biedt kennis in alle fasen van een energieproject: van haalbaarheid tot operationeel beheer.

Greentrust x Hekkelman

De wens van Green Trust

“Wij zochten een notariaat dat op alle fronten met ons meedenkt”, vertellen Tijmen Keesmaat, directeur bij Green Trust en Lisa Hoffard, juriste bij Green Trust. “We hebben verschillende soorten notariële vraagstukken en zoeken vaak ook nieuwe constructies. Zo zoeken we hulp bij onderwerpen variërend van gronddossiers zoals de vestiging van zakelijke rechten voor wind- en zonneparken tot de oprichting en structurering van BV’s waarin we samenwerken met lokale energiecoöperaties. Daarnaast zochten we een partij om ons te helpen bij de uitgifte van participaties waarmee onze medewerkers aandeelhouder kunnen worden van Green Trust, een complex maar voor ons erg belangrijk product.”

De keuze voor Hekkelman

In de zoektocht naar een partij die aan de vereisten kon voldoen kwamen Tijmen en Lisa uiteindelijk uit bij Hekkelman: “Als meest recente project werkte Hekkelman mee aan de financiering van Zonneweide De Blauwe Poort, ons eerste eigen zonneproject. We hebben voor Hekkelman gekozen omdat er veel verschillende expertises binnen het bedrijf beschikbaar zijn. De collega’s zijn goede sparringpartners, denken in oplossingen en zijn ook nog eens goed bereikbaar. Het is een jong en oplossingsgericht team waar fijn mee samen te werken is!”

GreenTrust

“We zijn erg tevreden over de service van Hekkelman. Ze nemen de tijd voor ons, denken goed mee en ook op persoonlijk niveau is het contact heel prettig. Hekkelman past qua cultuur en visie goed bij Green Trust. Het notariaat is goed in het vertalen van complexe juridische taal naar uitvoerbare stukken. En samen hebben we vernieuwende trajecten, zoals het aandeelhouderschap voor medewerkers, op touw gezet. We kijken ernaar uit om vaker samen te werken en vernieuwende constructies op te zetten!”

– Tijmen Keesmaat, directeur bij Green Trust en Lisa Hoffard, juriste bij Green Trust

De uitvoering van Hekkelman

Hekkelman adviseert Green Trust over complexe juridische vraagstukken en begeleidt, waar nodig, ook gezamenlijk een vraagstuk/project. De rol van Hekkelman ziet in deze samenwerking op de (her)structurering van de vennootschappelijke organisatie, het verwerven van grondposities, het afstemmen van financiering en zekerheid of een combinatie daarvan.

Duidelijk Hekkelman.