Up-to-date: training en cursus handhaving en toezicht

  Kenmerkend voor handhavingsprocedures is dat deze om snelle actie vragen van zowel het bevoegd gezag als de overtreder. De overtreder wil snel duidelijkheid hebben over zijn positie zonder dwangsommen te verbeuren. Voor het bevoegd gezag is van belang dat de geconstateerde overtreding wordt beëindigd. En als dat niet lukt, is het belangrijk dat de dwangsommen tijdig worden ingevorderd, voordat deze verjaren. Kortom, handhaving brengt vraagstukken met zich mee waarvoor actuele en specialistische kennis en kunde noodzakelijk is, ook vanwege de belangrijke nieuwe ontwikkelingen in de rechtspraak op dit gebied. 

  Met het webinar 'Kwartaalupdate handhaving en toezicht' en de update 'Handhaving'  informeert Hekkelman volgers over recente uitspraken op het gebied van handhaving en toezicht. De webinars en updates worden gewaardeerd: het aantal bezoekers en (positieve) reacties blijft groeien.

  Volgens Chantal van Mil bieden de webinars en updates een mooie basis voor iedereen die veel met handhavingsvraagstukken bezig is. Maar blijkt uit de praktijk dat een handhavingsvraagstuk maatwerk vereist. 'Ik merk dat er veel behoefte is aan maatwerk en sparring. Daarom heb ik de inhouse cursus handhaving en training handhaving en intervisie ontwikkeld. Hiermee hoop ik klanten te kunnen helpen in hun zoektocht naar een passende oplossing en concrete handvatten te geven voor de praktijk'. Op deze pagina vind je meer informatie over de inhoud van de inhouse cursus en training.

  kwartaalupdate klein

  Training handhaving en intervisie

  Inhoud

  Tijdens deze training worden vooraf door de deelnemers ingebrachte cases verdiepend besproken. We bespreken eerst de juridische en praktische kant van de kwestie en vervolgens worden bewezen tips en tricks gegeven voor de steeds terugkerende aspecten van handhavingszaken. Aan deze training kunnen maximaal 10 personen deelnemen.

  Output

  Met deze training krijg je advies op maat over de ingebrachte casus en een praktische checklist voor toekomstige zaken.

  Wat?

  Training en intervisie gebaseerd op concrete praktijkgevallen.

  Wanneer?

  Donderdag 11 november 2021 van 14.00-16.00 uur.

  Waar?

  Bij Hekkelman in Nijmegen (Oranjesingel 1)

  Kosten

  €275,- per deelnemer excl. BTW | €200,- voor de tweede deelnemer van dezelfde organisatie

  Inhouse cursus handhaving

  Inhoud

  Deze inhouse cursus handhaving is onderverdeeld in:

  • Deel I. Actualiteiten verdiept;
  • Deel II. Bespreking vooraf ingebrachte zaken uit de praktijk;
  • Deel III. Formulering antwoorden en aanpak op de ingebrachte zaken.

  Het eerste deel is toegespitst op de actualiteiten uit de rechtspraak met betrekking tot de vraagstukken en thema’s binnen het handhavingsrecht waar jouw organisatie veel mee te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan:

  1. het opstellen en de formulering van een gedegen handhavingsbesluit,
  2. de perikelen rondom invorderingsbesluiten,
  3. de vraag wie als overtreder is aan te merken en aanverwante vragen met betrekking tot functioneel daderschap en feitelijk leidinggeven,
  4. vragen rondom toezicht en de bevoegdheden van toezichthouders, of,
  5. de verschillende vormen van concreet zicht op legalisatie

  Output

  Na deze training heb je de handvatten om ‘Raad van State proof’ handhavingsbesluiten op te stellen en ben je up-to- date met betrekking tot de actuele jurisprudentielijnen in het handhavingsrecht.

  Wat?

  Een programma op maat van 2,5 uur.

  Wanneer?

  Datum en tijd bepalen we in overleg.

  Waar?

  Online en fysiek mogelijk.

  Kosten

  Per cursus: € 650,- excl. BTW

  Ook interessant voor jou

  Lees hieronder meer over handhaving en toezicht. Wil je niks missen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de updates over handhaving direct in je mailbox.

  Downloads

  Beantwoording vragen webinar | 22 april 2021749,97 KB Download  
  Beantwoording vragen webinar | 14 januari 20211,97 MB Download