Advies over appartementsrechten

In de notariële akte van splitsing is precies vastgelegd van welk gedeelte van het gebouw je een exclusief gebruiksrecht hebt. Jij van de supermarkt in de plint en de bovenbuurman heeft van zijn woning. Samen mag je gebruik maken van de gemeenschappelijk gedeelten van het gebouw. Ook is in de notariële akte van splitsing vastgelegd voor welk aandeel je mede-eigenaar wordt van het gehele gebouw waarvan jouw appartement deel uitmaakt. Heb je vragen? Neem contact op met onze juristen.

Veelgestelde vragen

 • Wij maken een analyse van de splitsingsakte. En we bekijken de rechten en plichten binnen de VvE. Vervolgens adviseren we je over de vervolgstappen.

 • Wij maken een analyse van de splitsingsakte. We bekijken de rechten en plichten. En mocht het nodig zijn, dan starten we een procedure bij de rechter.

Vragen over appartementsrechten? Neem contact met ons op.

Interesse in een van onze andere expertises?

 • Vastgoed

  Transacties en geschillen op het gebied van vastgoed en huurrecht zijn gebonden aan talrijke complexe wetten en regelingen. Goede advisering vereist dus grondige en actuele kennis. De advocaten en notarissen van Hekkelman beschikken over gespecialiseerde kennis en ervaring om je te adviseren over uiteenlopende vastgoed- en huurrecht vraagstukken.
 • Hypothekeekakte opstellen

  Als er sprake is van een hypotheek, dan is een gang naar de notaris verplicht. De notaris maakt de akte op. Ook loopt het geld verkeer via de notaris. Dit betekent dat het geld voor de aankoop tijdig op de rekening staat zodat na ondertekening van de akte de verkopende partij het geld ontvangt. Daarnaast is de notaris ook betrokken bij het oversluiten van de hypotheek.
 • Appartementensplitsing maken of wijzigen

  Bestudeer voordat je een appartementsrecht koopt, altijd de splitsing van akte goed. In zo’n akte lees je over de verhouding met de andere eigenaren, hoe de bijdrageplicht aan de servicekosten wordt vastgesteld, wat de gemeenschappelijke onderdelen van het gebouw zijn, hoeveel stemmen je in de vergadering hebt, enzovoorts. Vragen bij het beoordelen van de inhoud van de akte van splitsing in appartement? Aarzel dan niet om onze specialisten in te schakelen voor een vrijblijvend gesprek.

Duidelijk Hekkelman.