Groepshuisvesting

Groepshuisvesting kennen we in alle soorten en maten. Een voorbeeld daarvan is CPO. CPO staat voor ‘Collectief particulier opdrachtgeverschap’. Groepshuisvesting, een woonvereniging, meergeneratiewoning of gemeenschappelijk wonen zijn voorbeelden waarin deze woonvorm tot uitdrukking kan komen. Waar je normaal alleen óf met je partner een hypotheek aangaat, is dat bij groepshuisvesting vaak met meerdere personen. Om deze bijzondere woonvorm niet uit te laten lopen op een financieel fiasco, is het belangrijk om de afspraken helder op papier te zetten en alle mogelijke scenario’s in kaart te brengen.

Veelgestelde vragen

  • Belangrijk is om te kijken naar de wensen van de bewoners, maar daarbij ook de juiste juridische vorm te kiezen. Het maakt nogal een verschil in welke vorm en onder welke voorwaarden je de CPO vormgeeft.

  • Het begint met een goede inventarisatie en analyse van het voorliggende plan of project, de wensen van de bewoners alsmede de juridische en financiële mogelijkheden. Daarna wordt de meest passende oplossing verder uitgewerkt, ook in het kader van een eventueel financieringstraject rondom de aankoop.

Vragen over groepshuisvesting? Neem contact met ons op.

Duidelijk Hekkelman.