Maatschappelijke huur & verhuur

Een multifunctionele accommodatie, zorgvastgoed, een parkeerterrein, een sportcomplex of een standplaats voor een woonwagen. Een willekeurige greep van objecten die door gemeenten en andere overheden verhuurd worden, tijdelijk of niet. Voor ieder object kunnen weer andere regels gelden. Onze specialisten zijn met die regels vertrouwd en kunnen je van een duidelijk advies voorzien.

Veelgestelde vragen over maatschappelijke huur & verhuur

 • Wij stellen je altijd de vraag: waarom wil je het contract beëindigen? Is de duur verstreken, houden de huurders zich niet aan de afspraken? Allemaal redenen om het huurcontract beëindigen. Per situatie gelden andere regels en daar helpen we je bij zodat je de juiste keuzes en stappen zet.

 • Jazeker, met Hekkelman zit je altijd goed. Wij maken contracten die voldoen aan wet- en regelgeving.

 • Onze specialisten adviseren de overheid over nieuwe wet- regelgeving. En we publiceren ook over de wet en regelgeving op dit gebied. We zijn dus altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 • Onze specialist Marieke bespreekt de actualiteiten of juist de basis van het huurrecht.

Staat je vraag er niet bij? Neem contact met ons op.

Interesse in een van onze andere expertises?

 • Koop & levering vastleggen

  De levering van vastgoed vindt (op grond van de wet) plaats door het tekenen van een notariële akte. Zonder notaris dus geen eigendomsoverdracht. In de leveringsakte staan de afspraken uit de koopovereenkomst die de partijen hebben gesloten. De notaris is degene die deze afspraken op een juiste wijze vastlegt. Hij is onafhankelijk en onpartijdig en moet de belangen van alle partijen bij de akte behartigen.
 • Vastgoed

  Transacties en geschillen op het gebied van vastgoed en huurrecht zijn gebonden aan talrijke complexe wetten en regelingen. Goede advisering vereist dus grondige en actuele kennis. De advocaten en notarissen van Hekkelman beschikken over gespecialiseerde kennis en ervaring om je te adviseren over uiteenlopende vastgoed- en huurrecht vraagstukken.
 • Advies over appartementen

  In de notariële akte van splitsing is precies vastgelegd van welk gedeelte van het gebouw je een exclusief gebruiksrecht hebt. Jij van de supermarkt in de plint en de bovenbuurman heeft van zijn woning. Samen mag je gebruik maken van de gemeenschappelijk gedeelten van het gebouw. Ook is in de notariële akte van splitsing vastgelegd voor welk aandeel je mede-eigenaar wordt van het gehele gebouw waarvan jouw appartement deel uitmaakt. Heb je vragen? Neem contact op met onze juristen.
 • Huur van bedrijfsruimte

  Van kantoren tot tankstations tot multifunctionele accommodaties: wij hebben de specialistische kennis in huis om maatwerkcontracten te maken. Van een reguliere huurders/ verhuurders overeenkomst tot een ‘triple net’ -huurovereenkomst. Ook als er gaandeweg problemen ontstaan in de huur/verhuur relatie staan onze advocaten voor je klaar.

Duidelijk Hekkelman.