De route van Dave Trip

Dave is inmiddels vier jaar werkzaam bij Hekkelman, waar hij zijn carrière begon als advocaat binnen de sectie Overheid & Vastgoed, gespecialiseerd in het civiele vastgoedrecht. In zijn werk heeft hij te maken met verschillende rechtsgebieden zoals het huurrecht, aansprakelijkheidsrecht en contractenrecht. “Het combineren van deze rechtsgebieden maakt het werk voor mij uitdagend en interessant.”

Waarom heb je voor Hekkelman gekozen?

“Ik kende Hekkelman al van reputatie voordat ik er solliciteerde. Ik wist dat het een gerenommeerd kantoor was, maar het was pas tijdens mijn sollicitatiegesprek dat ik erachter kwam dat het ook een erg gezellig kantoor is. Ik had het vooroordeel dat advocatenkantoren enigszins stoffig, hiërarchisch en formeel zijn. Voor Hekkelman geldt dat absoluut niet. Mijn sollicitatiegesprek voerde ik met twee collega’s. En dat was zo’n informeel en leuk gesprek, waardoor ik meteen wist: dit zijn mensen waarmee ik wil samenwerken.”

Hoe was jouw eerste periode bij Hekkelman?

“Inhoudelijk vond ik het werk meteen ontzettend leuk. In de zaken kwamen mijn favoriete rechtsgebieden samen en werkte ik voor verschillende soorten klanten, zoals gemeenten, ondernemingen en particulieren. Kortom, het was uitdagend en afwisselend! Het is ook leuk dat je op verschillende plekken in het land herkent waar je aan hebt gewerkt. Vooral in het vastgoedrecht is het werk en resultaat zichtbaar. Het voelde alsof dit werk op mijn lijf was geschreven. Vier jaar later ga ik elke dag nog steeds met heel veel plezier naar mijn werk.”

Hoe is de sfeer op kantoor?

“Op kantoor heerst een erg prettige sfeer. Het is informeel en ontspannen. Iedereen staat met beide benen op de grond en heeft respect voor elkaar. Wat ik ook waardeer, is dat mijn collega’s en ik buiten het werk veel met elkaar omgaan. Dat zegt genoeg.”

Waarom moet iemand voor Hekkelman kiezen?

“Hekkelman heeft interessante klanten met interessante zaken als gevolg. De complexiteit van de zaken en de belangen die daarmee zijn gemoeid, maken het werken bij Hekkelman uitdagend én erg leuk.”

Welke mensen passen goed bij Hekkelman?

“Mensen die passen binnen de informele sfeer van het kantoor en die daarnaast ambitieus zijn. Belangrijk is verder dat iemand de wil heeft om zich steeds maar door te blijven ontwikkelen op alle aspecten die een rol spelen bij het werk als advocaat. Hekkelman stimuleert ons om dat te doen op een fijne wijze.” 

Duidelijk Hekkelman.