De route van Manon de Groot

In april 2022 opende Manon voor het eerst de deuren van het Hekkelman kantoor om aan de slag te gaan als juridisch medewerker. Inmiddels werkt ze als advocaat-stagiair binnen de sectie Overheid & Vastgoed. “De gezellige sfeer op kantoor en het onderlinge contact is zo prettig dat ik heel blij ben dat ik de keuze voor Hekkelman heb gemaakt. Echt het gevoel van ‘thuiskomen’.”

Kun je jouw eerste werkdag nog herinneren?

“Ja! Op mijn eerste dag kreeg ik de kans om rustig kennis te maken met het kantoor, inclusief een rondleiding en het ontmoeten van mijn nieuwe collega’s. Wat mij echt is bijgebleven is dat ik vóór mijn eerste dag al een uitnodiging in de brievenbus had om mee te gaan op kantoorreis naar Lissabon. Omdat ik nog bijna niemand kende, vond ik het in eerste instantie best wel spannend om ‘ja’ te zeggen. Maar ik heb het toch gedaan. En daar ben ik achteraf heel blij mee! Het was een hele fijne manier om iedereen beter te leren kennen buiten de werkomgeving.”

Wat heeft jou verrast in je eerste dagen bij Hekkelman?

“Ik ben hier nu iets meer dan anderhalf jaar, maar het voelt als veel langer. En dat bedoel ik op een goede manier. Het ‘ons-kent-ons’ gevoel overheerst en iedereen neemt de tijd voor elkaar. Het is een gezellige en vertrouwde omgeving waar je je echt thuis kunt voelen omdat iedereen zo betrokken is én jezelf (daardoor nog beter) kunt ontwikkelen. In een korte tijd heb ik al zoveel mogen leren.”

“Wat ik ook nooit ga vergeten is mijn eerste zitting. Ik was samen met mijn patroon, maar alsnog ging ik met ‘knikkende knieën’ de zittingszaal in. Gelukkig ging alles helemaal goed. Toen ik de rechtbank uitliep, werd ik overspoeld door een gevoel van blijdschap en ging ik met een zak vol positieve energie naar huis. Ik vond het zo gaaf om te doen! De gedachte dat dit mijn werk was, maakte mij heel blij. En dat is nog steeds zo!”

Wat betekent ‘bepaal je eigen route’ voor jou?

“Voor mij betekent het dat je zelf de leiding hebt over je eigen ontwikkeling. Jij staat aan het roer! Er wordt wel altijd met je meegedacht. Een voorbeeld hiervan was mijn wens om mezelf bezig te houden met meerdere rechtsgebieden. Hekkelman heeft op een creatieve manier deze gewenste ‘dubbelrol’ in weten te richten. Daardoor wordt mijn brede interesse gevoed en kan ik veel leren. Over ‘leren’ gesproken. Binnen Hekkelman word je in het begin aan de hand van goede begeleiding op jouw tempo wegwijs gemaakt in het ‘advocaat-zijn’ en de praktijk waarin je werkzaam bent. Maar er is ook gelijk ruimte om (meer) verantwoordelijkheden te pakken en jezelf verder te specialiseren. Je wordt hier gezien als individu, niet als nummer. Zo hoort het!”

Waarom is Hekkelman voor anderen een goede vervolgstap?

“Bij Hekkelman kun je jouw ei kwijt in complexe en juridisch uitdagende grote zaken, maar voelt de sfeer aan alsof je op een klein kantoor rondloopt. Daarnaast krijg je veel vrijheid om je werk en loopbaan in te richten hoe jij dat wilt. En dan heb je nog de leuke kantooractiviteiten en het feit dat het een jong kantoor is waar iedereen elkaar ondersteunt. Wat hier ook zo leuk is, is de grote verscheidenheid aan mensen. Iedereen heeft zijn eigen sterke punten en expertise, waardoor je elkaar versterkt en het beste in elkaar naar boven haalt. Die diversiteit maakt ons krachtig.” 

Duidelijk Hekkelman.