De route van Yasmina de Groot-Amtari

Sinds april 2023 is Yasmina werkzaam bij Hekkelman Advocaten. Het is nog redelijk vers, maar ze zit inmiddels al helemaal op haar plek. Eigenlijk was ze in één week al helemaal vertrouwd en gesetteld. “Ik ben vanuit een kleiner nichekantoor overgestapt naar Hekkelman. Ondanks dat het een groot kantoor is voelt het qua sfeer als een klein kantoor.” Yasmina is inmiddels 11 jaar advocaat en focust zich volledig op het erfrecht.

Waarom heb je voor Hekkelman gekozen?

“Op enig moment werd ik benaderd door een recruiter van Hekkelman. Het eerste gesprek bij Hekkelman voelde verrassend natuurlijk en verliep vloeiend; het klikte meteen. Ze zochten een ambitieuze advocaat die actief wil bijdragen aan de groei van Hekkelman. En qua karakter iemand die in is voor gezelligheid en goed past bij de informele sfeer op kantoor. De match was gemaakt! Wat mij verder aansprak is dat je de vrijheid krijgt om zelf je eigen praktijk in te richten en met ondersteuning van kantoor nieuwe initiatieven op te zetten, zoals bijvoorbeeld het organiseren van seminars voor professionals. We hebben intern de mensen met de expertise en een prachtig nieuw kantoor om dat ‘inhouse’ te organiseren, dat is fantastisch. “

Hoe was jouw start bij Hekkelman?

“Ik kreeg een warm welkom. Op mijn eerste dag had de sectie zich verzameld om mij welkom te heten. Dat illustreert ook goed hoe het er hier aan toe gaat. Alle collega’s hebben oog voor elkaar en zijn oprecht geïnteresseerd in je. Niet alleen binnen mijn eigen sectie, maar ook daarbuiten. Dit warme welkom bevestigde het positieve gevoel dat ik had overgehouden aan de eerdere gesprekken tijdens het sollicitatieproces. Een fijne groep nieuwe collega’s. ”

Welke stappen hoop je in de toekomst nog te maken?

“Mijn specialisatie in het erfrecht staat, maar het rechtsgebied blijft zich ontwikkelen. Het bijhouden van kennis is essentieel, vooral in een dynamisch rechtsgebied als het erfrecht. Het feit dat ik nu bij een groter kantoor werk, biedt mij de mogelijkheid om te blijven ontwikkelen, om mijn praktijk verder uit te bouwen en ook nieuwe collega’s te begeleiden en enthousiast te maken voor de erfrechtpraktijk.”

Welke eigenschappen en instelling zijn volgens jou cruciaal voor succes bij Hekkelman?

“Hekkelman biedt de perfecte combinatie van inhoudelijke expertise en een goede werksfeer met oog voor een goede balans tussen werk en privé en de vitaliteit van de medewerkers. Je kunt je specialiseren en toch profiteren van de voordelen van een groot kantoor. Motivatie en discipline zijn hierbij belangrijk, omdat het nog steeds een commercieel bedrijf is waarin hard werken wordt verwacht. Een flexibele instelling is ook cruciaal, evenals de bereidheid om samen te werken en de informele sfeer te omarmen. En het belangrijkste: een positieve houding en een passie voor je werk.”

Duidelijk Hekkelman.