De route van Heino Witbreuk

Op zijn vorige kantoor deed Heino Witbreuk mooie, complexe zaken, dat wilde hij niet zomaar opgeven. Bij Heino staat specialisatie immers op nummer één. Hekkelman was in zijn vakgebied daarom het enige kantoor waar hij een overstap voor wilde wagen. Tycho Lam en Rachid Benhadi kende hij bijvoorbeeld al. Door hen wist hij dat expertise ook bij Hekkelman van groot belang is. Voor Heino een doorslaggevende factor. “Ik kan me volledig vinden in de werkwijze van Hekkelman en de focus op expertise. Dat sluit perfect aan bij hoe ik graag werk.”

Hoe was jouw start bij Hekkelman?

“De start was in één woord fantastisch. De eerste weken voldeed Hekkelman meteen aan mijn verwachtingen. Veel verschillende rechtsgebieden, veel specialisaties en de zaken goed op orde. Daarbij ook nog hele fijne collega’s die regelmatig bij elkaar binnenlopen om een praatje te maken of even te sparren over een vraagstuk. Hekkelman heeft een leuke, diverse club mensen die zichzelf zijn. Ik voelde me daarom direct op mijn gemak.

Wat mij positief verraste, was de ruimte die ik kreeg om me te ontplooien en te ontwikkelen. Er werden direct vragen gesteld over hoe ze mij konden faciliteren in mijn persoonlijke ontwikkeling en die van mijn praktijk. En als je daar keuzes in maakt, dan wordt dat ook op een voortvarende manier opgepakt. Een mooi voorbeeld daarvan is Team Twente. Luuk (Gerritsen) en ik komen allebei uit de regio Twente. Samen kregen wij de kans om Hekkelman in die regio op de kaart te zetten. Erg gaaf om te doen en dat werpt dan ook zijn vruchten af. Het is goed om te zien dat de organisatie daarin meedenkt en begaan met je is.”

Welke stappen heb je bij Hekkelman tot op heden doorlopen?

“Toen ik begon bij Hekkelman had ik al de nodige ervaring binnen de advocatuur en het natuurbeschermingsrecht. Maar de afgelopen jaren heb ik me in mijn specialisatie en als advocaat nog verder door kunnen ontwikkelen. Met als gevolg dat ik in staat ben om hele specifieke, complexe zaken op te pakken en steeds meer bekend sta als specialist in het natuurbeschermingsrecht. Collega’s binnen kantoor weten mij daar ondertussen ook voor te vinden. Mijn praktijk is daardoor in omvang snel gegroeid. In eerste instantie was ik tevreden met het werk dat ik voor mezelf binnenhaalde, maar nu kan ik ook andere advocaten van werk voorzien. Daar ben ik wel trots op.”

Welke stappen hoop je in de toekomst nog te kunnen maken?

“Het is een streven om ieder jaar mijn praktijk weer te kunnen uitbreiden. Niet alleen qua omzet, maar ook met vaste en leuke cliënten die mij steeds meer rechtstreeks weten te vinden. Kort gezegd wil ik de groei die ik de afgelopen jaren doormaakte de komende jaren voortzetten. Of ik uiteindelijk partner wil worden weet ik nog niet. Op dit moment is dat bij mij geen doel op zich en bij Hekkelman is dat ook niet nodig. Ik werk nu 2,5 jaar met veel plezier bij Hekkelman. We gaan uiteindelijk zien waar het eindigt.”

Waarom moet iemand voor Hekkelman kiezen als vervolgstap?

“Hekkelman staat voor expertise, hoge kwaliteit dienstverlening en een prettige werkcultuur en werksfeer. Als je een goede drive hebt, jezelf continu wil ontwikkelen en op zoek bent naar een open werksfeer, dan past Hekkelman perfect bij je.”

Duidelijk Hekkelman.