De route van Marleen Koeslag

Marleen Koeslag werkte in haar studententijd bij de rechtbank en liep stage bij een aantal advocatenkantoren. Door deze ervaringen raakte Marleen ervan overtuigd dat ze in de advocatuur wilde werken. Bij welk kantoor was echter nog onduidelijk. Hekkelman kende ze wel van naam, maar heel veel meer dan dat was het niet. Totdat ze via via meer over Hekkelman te weten kwam en werd gevraagd om eens op gesprek te komen. Dat gesprek was doorslaggevend. “Tijdens het gesprek kreeg ik het gevoel dat Hekkelman zowel qua grootte als sfeer goed bij mij zou passen.”

Hoe was jouw start bij Hekkelman?

“Mijn start bij Hekkelman was goed. Ik ben warm en hartelijk ontvangen. Na een kennismakingsrondje kon ik eigenlijk al gelijk aan de slag. Uiteraard is het spannend als starter, er komt veel op je af. Maar bij Hekkelman krijg je de tijd om te wennen aan het werkende leven, je krijgt de ruimte om dingen op te pakken en te leren. Daarin word je erg goed begeleid. Op een rustige manier maak je kennis met de mensen, het werk en de bijbehorende systemen.”

Welke stappen heb je bij Hekkelman tot op heden doorlopen?

“Ik ben bij Hekkelman begonnen als juridisch medewerker. Wat mij betreft een prettige manier om te starten. In deze periode kun je ervaren of er een klik is met zowel de advocatuur als Hekkelman, zonder dat je direct een bepaald commitment hebt. De klik die was er en in februari 2020 ben ik beëdigd als advocaat en begon ik aan de beroepsopleiding. Je verantwoordelijkheden veranderen niet van de ene op de andere dag, deze worden naarmate de jaren vorderen langzaam opgebouwd. In de eerste drie jaar als advocaat bereiden ze je voor om aan het einde van de beroepsopleiding het werk zelfstandig uit te kunnen voeren.

Geleidelijk aan kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheden. In de eerste jaren liep het contact met cliënten via meer ervaren collega’s. Nu spreek ik de cliënten rechtstreeks en maak ik zelf de afspraken, stel adviezen op en zorg voor inhoudelijke afstemming met de cliënt. Hetzelfde geldt voor zittingen. In het begin deed ik de zittingen samen met een collega. Maar na enkele zittingen samen te hebben gedaan, pakte ik deze zelfstandig op. Dat gaat uiteraard allemaal niet vanzelf, de eerste zitting alleen was heel spannend. Maar na enkele zittingen groeit het vertrouwen en krijg je het steeds beter onder de knie.”

Welke stappen hoop je in de toekomst nog te kunnen maken?

“Dat vind ik een lastige vraag. Ik heb niet direct een vijf- of tienjarenplan. Tot nu toe heb ik het vooral super goed naar mijn zin. Ook omdat ik zie dat er nog meer dan voldoende uitdagingen zijn waar ik me in kan vastbijten. Zo heb ik de ambitie om bij te dragen aan het versterken en verder ontwikkelen van de sectie Arbeidsrecht. Op persoonlijk vlak wil ik vooral mijn verantwoordelijkheden uitbouwen en specialiseren op onderwerpen, zoals thuiswerken en medezeggenschap.”

Waarom moet iemand voor Hekkelman kiezen als vervolgstap?

“Voor mij is het de combinatie van twee aspecten. Het informele contact en de inhoudelijke kennis. Bij Hekkelman nemen mensen de tijd om een praatje met je te maken en wordt er veel energie gestoken in de kantooruitjes. Daarnaast is het kennisniveau hoog en word je uitgedaagd om daarop aan te haken.”

Duidelijk Hekkelman.