De route van Michelle van Putten

In haar carrière werkte Michelle al voor twee andere advocatenkantoren. Het juridische vond ze immers altijd al interessant. Tijdens haar uitstapje als debiteurenbeheerder bleef het toch kriebelen om binnen de advocatuur te werken. Toen er bij Hekkelman een vacature vrijkwam bij de sectie ondernemingsrecht solliciteerde ze direct. Na het eerste gesprek was het voor Michelle duidelijk, ze wilde voor Hekkelman aan de slag. “Tijdens de gesprekken hing er een prettige sfeer en voelde het meteen heel goed. Ik was enorm blij toen ik werd aangenomen.”

Hoe was jouw start bij Hekkelman?

“In november 2019 startte ik met werken bij Hekkelman, in eerste instantie ter vervanging van iemand die met zwangerschapsverlof was. Na een korte inwerkperiode voelde ik me al snel op mijn plek. Het juridische aspect van het werk trok me weer enorm aan en daarnaast werkte ik met leuke collega’s die zorgden voor een hele fijne informele werksfeer. Dat voelt nu nog steeds zo.”

Welke stappen heb je bij Hekkelman tot op heden doorlopen?

“Op dit moment heb ik dezelfde functie als toen ik begon bij Hekkelman, maar mijn verantwoordelijkheden en werkzaamheden zijn door de jaren heen wel anders geworden. In het begin was ik een directe vervanger van een andere secretaresse. Vervolgens mocht ik blijven en werkte ik voor alle advocaten van de sectie, maar had eigenlijk geen of weinig eigen verantwoordelijkheden omdat ik niet het eerste aanspreekpunt was voor de advocaten. Dat was in het begin weleens lastig. Al helemaal in combinatie met corona en het thuiswerken toentertijd. Gelukkig bood Hekkelman tips en tricks en thuiswerkmogelijkheden om zowel werk als privé goed te kunnen managen.

Na verloop van tijd werkte ik voor één vaste advocaat. Door de goede communicatie en begeleiding merkte ik dat ik de zaken steeds beter onder controle kreeg. Inmiddels werk ik voor drie advocaten, heb ik mijn eigen taken en verantwoordelijkheden en neem waar nodig ook taken van andere collega’s over. Nu weet ik in te spelen op de behoefte van de advocaat. Ik weet beter wat er gedaan moet worden, denk mee en waar mogelijk zelfs vooruit. In dat opzicht kan ik wel zeggen dat ik een groei heb doorgemaakt. Dat wil ik graag vasthouden.”

Welke stappen hoop je in de toekomst nog te kunnen maken?

“Ondertussen heb ik een vast contract gekregen en daar ben ik erg blij mee. Maar ik zie nog voldoende ruimte om mezelf te ontwikkelen. Ik ga ervoor om een nog betere secretaresse te worden, zodat ik de advocaten nog beter van dienst kan zijn. Dat maakt dat ik me wil ontwikkelen op aspecten die daaraan bijdragen. Daarom zou ik bijvoorbeeld mijn Engels willen verbeteren op juridisch vlak, zodat ik nog beter kan ondersteunen bij Engelstalige cliënten.”

Waarom moet iemand voor Hekkelman kiezen als vervolgstap?

“Hekkelman is een mensgerichte werkgever, met goede arbeidsvoorwaarden en een prettige werksfeer. Er is niet alleen aandacht voor de advocaten, maar ook voor de andere werknemers. Zo hebben we met de secretaresses bijvoorbeeld een secretaressedag en krijgen we bovendien de mogelijkheid om te profiteren van diverse opleidingsmogelijkheden. Tot slot is misschien nog wel het meest bijzondere aan Hekkelman dat ze je hier oprecht bedanken en belonen voor je inzet. Dat waardeer ik.”

Duidelijk Hekkelman.