De route van Hetty Maseland

Het is alweer even geleden dat Hetty Maseland voor het eerst bij Hekkelman binnenstapte. In de tussentijd heeft ze verschillende functies gehad en meerdere opleidingen gedaan. Alles om optimaal te kunnen blijven presteren en plezier te behouden in het werk. Nu, 27 jaar later, zit ze nog steeds goed op haar plek. En is ze zeker niet van plan om Hekkelman te verlaten. “Er is elke keer wel weer een project waar ik aan kan werken en voldoening uit kan halen.”

Hoe was jouw start bij Hekkelman?

“Even lonkte een baanaanbod dicht bij huis bij een commercieel bedrijf en besloot ik om Hekkelman te verlaten. Uiteindelijk maar voor een korte tijd, want na een half jaar ben ik weer teruggekomen omdat het juridische wereldje me beter lag dan het commerciële. Vanaf dat moment ging het eigenlijk vanzelf. Als notarieel secretaresse werkte ik voor leuke kandidaat-notarissen die me meenamen in het proces. Zo werd het werk interessant, waardoor ik snel vorderingen maakte en meer verantwoordelijkheden kreeg.”

Welke stappen heb je bij Hekkelman tot op heden doorlopen?

“Het werk als notarieel secretaresse heb ik een aantal jaren gedaan. Dat ging dusdanig goed dat vanuit Hekkelman werd aangeboden om een opleiding te doen tot klerk en voor Martin-Jan van Mourik te werken, toentertijd de notaris die verantwoordelijk was voor het dagelijks bestuur van Hekkelman. Na verloop van tijd kwamen er daardoor ook meer praktische, facilitaire taken op mijn pad. Als er vergaderingen waren, werd mij bijvoorbeeld gevraagd om aantekeningen te maken. Het dossierwerk kwam steeds meer bij andere secretaresses te liggen. Ik werd een soort personal assistant ‘plus’, waarbij ik verantwoordelijk werd voor de praktische zaken van zowel kantoor als de praktijk van Martin-Jan.

Op een gegeven moment ging Martin-Jan met pensioen, maar bleef ik voor kantoor werken als managementassistente. Vrijwel alle praktische en facilitaire zaken ben ik op gaan pakken. Aandeelhoudersvergaderingen, kantoorprojecten, personeelszaken en ga zo maar door. Alleen dossiers liet ik aan mij voorbij gaan. Op mijn verzoek heb ik daar ook een facilitaire opleiding aan vastgeknoopt, zodat ik de controle kon bewaren over de dagelijkse gang van zaken en in staat was overige projecten daadkrachtig op te pakken. Dit alles doe ik nog steeds. Inmiddels heb ik wel alle personeelszaken overgedragen, daar werd Hekkelman te groot voor.”

Welke stappen hoop je in de toekomst nog te kunnen maken?

“Hekkelman biedt mij nog steeds genoeg uitdaging. Er liggen nog meer dan voldoende projecten waar ik in de toekomst mee aan de slag moet. Denk alleen al aan de nieuwe wetgeving rondom gebouwen en huisvesting. Dat heeft voor Hekkelman de nodige consequenties en zorgt daarom ook weer voor nieuwe uitdagingen. Kort gezegd, er is altijd wel een belangrijk project waar ik aan kan werken. En daarnaast blijf ik het ook gewoon ontzettend interessant vinden om in deze juridische wereld te werken en me bezig te houden met de dagelijkse gang van zaken.”

Waarom moet iemand voor Hekkelman kiezen als vervolgstap?

“Om mensen te overtuigen benadruk ik vaak de menselijke kant van de organisatie. Hekkelman is wat mij betreft een laagdrempelige en informele werkgever die veel belang hecht aan het creëren van een prettige werkomgeving. Bovendien doen we bij Hekkelman ontzettend ons best om vooruitstrevend te zijn en onszelf op meerdere vlakken ontwikkelen. Ten slotte moet de juridische wereld je liggen. Als je het notariaat leuk vindt, dan blijf je er zeer waarschijnlijk ook echt lang in werkzaam. Daar ben ik een goed voorbeeld van.”

Duidelijk Hekkelman.