De route van Lisan Viveen

Maart 2020. Een maand en jaar die voor velen direct doet denken aan de coronacrisis. Voor Lisan geldt hetzelfde. Maar daarnaast begon ze ook aan haar eerste ‘echte’ baan. Een periode waar ze ondanks de coronabeperkingen met een goed gevoel op terugkijkt. “Ik had een gekke start omdat ik middenin de coronacrisis bij Hekkelman begon. Het was passen en meten, waardoor ik versneld meerdere werkzaamheden op moest pakken. Met het vertrouwen en de begeleiding van Quir (Laumans) heb ik snel stappen kunnen maken. Dit is de beste leerschool geweest.”

Hoe was jouw start bij Hekkelman?

“Het was spannend. Dat is denk ik altijd wel het geval met je eerste baan. En de coronacrisis maakte de situatie uiteraard niet makkelijker. Toch, hoe raar het ook klinkt, heeft het me veel gebracht. Na anderhalve week deed ik mijn eerste bespreking alleen. Begeleiding miste ik daarin niet. Ik kon na besprekingen altijd bellen met een collega om het gesprek door te nemen, zodat verbeterpunten direct op tafel kwamen. Zo werden klantgesprekken vooral heel leerzaam. En als bleek dat ik iets gemist had, dan stemde ik dat alsnog even af met de klant. Waar nodig kon ik dus terugvallen op ervaren collega’s. Mijn stukken werden bijvoorbeeld ook nog nagekeken. De verantwoordelijkheid ligt dus niet volledig bij jou. Dat is prettig, zeker in het begin.”

Welke stappen heb je bij Hekkelman tot op heden doorlopen?

“Je merkt dat je zelfstandiger wordt en de zaken steeds complexer. Daarin maak je al snel een groei door. Bovendien focus ik me in mijn werkzaamheden niet meer alleen op inhoudelijke dossiers. Ik maak ook ruimte voor maatschappelijke initiatieven en zet me in voor activiteiten die het kantoor verder helpen, zoals het opnemen van een podcast. Het is leuk dat je de kans krijgt om dat te doen, die afwisseling bevalt me goed.

Daarnaast merk ik dat ik op persoonlijk vlak een ontwikkeling heb doorgemaakt. Mijn zelfvertrouwen is gegroeid. In mijn beginperiode bij Hekkelman kon ik weleens wakker liggen van een dossier. Daar kon ik tijdens beoordelingsgesprekken en met Quir gelukkig goed over sparren, zowel over het inhoudelijke als het emotionele. In het familierecht gaat het immers vaak om complexe en emotionele zaken die je ook persoonlijk aangrijpen. Daar kan ik steeds beter mee omgaan. Als kandidaat-notaris moet je beide partijen tevreden houden en geen kant kiezen. Dat is emotioneel gezien niet altijd makkelijk.”

Welke stappen hoop je in de toekomst nog te kunnen maken?

“Nu ben ik nog bezig met de beroepsopleiding. Als ik die heb afgerond dan ben ik waarnemingsbevoegd en kan ik namens de notaris tekenen. Je hebt dan net wat meer bevoegdheden, een ervaring die ik niet wil missen. Daarnaast lijkt het leuk om in de aankomende jaren relaties op te bouwen met klanten en me te richten op een specialisatie in het familierecht. Ik weet echter nog niet of ik wil doorgroeien naar toegevoegd-notaris of notaris. Dat is voor mij nog een te grote stap om iets zinnigs over te zeggen.”

Waarom moet iemand voor Hekkelman kiezen als vervolgstap?

“Hekkelman raad ik vooral aan als je graag zelfstandig werkt en je jezelf graag omringt met collega’s met veel expertise. Waarbij je tevens op zoek bent naar een kantoor die een informeel karakter heeft zoals je dat ook bij kleinere kantoren ervaart. Bovendien is Hekkelman in deze regio een van de weinige grotere kantoren die ook aan familierecht doet. Je kunt daardoor het familierecht op een hoger niveau uitoefenen.”

Duidelijk Hekkelman.