De route van Max Beissel 

Het was oktober 2020 toen Max Beissel voor het eerst bij Hekkelman binnenstapte als een jonge en gedreven student medewerker. Inmiddels, ruim twee jaar later, heeft Max zich ontwikkeld tot een veelbelovende kandidaat-notaris voornamelijk op de sectie Ondernemingsrecht. “Bij Hekkelman heb ik vanaf het begin de mogelijkheid gekregen om mijn eigen richting te bepalen. En dat is best uniek.”

Waarom heb je voor Hekkelman gekozen?

“Hekkelman heeft een goede reputatie en staat bekend als een professioneel kantoor. Ik wilde mezelf graag ontwikkelen en specialiseren. Hekkelman biedt volop mogelijkheden. Daarnaast spreekt het oplossen en in begrijpelijke taal uitleggen van complexe juridische vraagstukken me aan. Dit is één van de pijlers van Hekkelman.”

Hoe was jouw start bij Hekkelman?

“Ik startte in de coronaperiode, maar mocht gelukkig wel op kantoor werken. Mijn eerste dag viel samen met de eerste dag van de maand op de sectie Onroerend Goed – de meest hectische dag van de maand! Ik voelde me een beetje alsof ik met mijn fiets op de snelweg reed. Een goede binnenkomer dus. Ik was daarnaast verbaasd over de hoeveelheid werk en de praktische uitvoering bij de juridische kwesties. Dat was toch wel anders dan wat ik tijdens mijn studie had geleerd! Het heeft enige tijd gekost om mezelf te ontwikkelen tot een zelfstandige kracht binnen het team. Toen ik eenmaal meer zelfstandig kon werken, gaf dit mij een sterk gevoel van voldoening.”

Welke stappen hoop je in de toekomst nog te kunnen maken?

“Plannen voor de toekomst maak ik stap voor stap. Op dit moment is mijn belangrijkste doel het afronden van de beroepsopleiding voor kandidaat-notaris. Wie weet krijg ik in de toekomst een kans om hier op kantoor (toegevoegd) notaris te worden.”

“Daarnaast hoop ik twee verschillende disciplines te blijven combineren. Toen ik bij Hekkelman begon heb ik aangegeven dat ik me graag op verschillende disciplines ontwikkel. Daarom houd ik me in mijn dagelijkse werkzaamheden bezig met twee verschillende rechtsgebieden. Ongeveer 80% van mijn werk verricht ik voor de sectie Ondernemingsrecht en 20% voor de sectie Onroerend Goed. Het combineren van werkzaamheden voor verschillende secties is niet vanzelfsprekend, maar omdat ik dit graag wilde en mijn wens heb uitgesproken, heeft Hekkelman het mogelijk gemaakt.”

Wat maakt Hekkelman een mooie vervolgstap voor anderen?

“Het is een laagdrempelige en informele werkomgeving waar je altijd bij collega’s kunt binnenlopen om te sparren over het werk of voor een ‘informeel’ praatje. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen, óók als je nog niet precies weet waar je heen wilt. Wanneer je aangeeft dat je eens op een andere sectie wilt kijken, krijg je die kans ook. Hekkelman is een kantoor waar de focus ligt op kwaliteit boven kwantiteit en duidelijke communicatie in plaats van ingewikkeld juridisch taalgebruik. O ja, en er zijn goede borrels en andere leuke activiteiten!”

Duidelijk Hekkelman.