Studenten bij Hekkelman

Altijd al willen weten hoe het is om te werken in de advocatuur of het notariaat? Ieder jaar heeft Hekkelman diverse plekken beschikbaar voor een student-stage of werkstudentschap. Een mooie manier om je eerste stappen te zetten in het werkveld. Wij zorgen voor een optimale ervaring die aansluit bij hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Meer weten over de mogelijkheden bij Hekkelman? Volg de route!

“Maak op een relaxte manier kennis met Hekkelman. En ervaar direct of de advocatuur of het notariaat bij je past.”

Anisa Memic, HR Manager Notariaat

Anisa Memic

Mogelijkheden bij de advocatuur

Tijdens je student-stage of werkstudentschap maak je kennis met alle verschillende facetten van het vak ‘advocaat’. Zo word je betrokken bij cliëntbesprekingen, doe je jurisprudentie onderzoek en stel je concept memo’s, brieven en adviezen op. Je woont interne overleggen bij en bereidt presentaties voor. Daarnaast word je uiteraard gevraagd om mee te denken over complexe juridische zaken binnen de sectie. Jouw eigen input en initiatief worden zeer gewaardeerd.

Een student-stage kan worden gepland in 6 weken van 40 uur of 8 weken van 32 uur. Het werkstudentschap is afhankelijk van beschikbaarheid binnen onze secties en de ruimte in jouw agenda. De meeste werkstudenten werken bij ons 1 á 2 dagen per week.

Voor zowel de student-stage als het werkstudentschap zoeken wij voornamelijk derdejaars rechtenstudenten of masterstudenten.

Mogelijkheden bij het notariaat

Bij het notariaat richten we ons met name op het werkstudentschap. Wij hebben hier ontwikkelplannen voor. Een ontwikkelplan waarmee wij ervoor willen zorgen dat we jou op de juiste manier begeleiden door de verschillende werkzaamheden binnen het notariaat. Zodat jij het notariaat en ook ons leert kennen.

Als student Notarieel recht kun je bij ons beginnen als scanner of ondersteuner op het secretariaat en eindigen als juridisch medewerker. En als het van beide kanten een match blijkt te zijn? Dan is de kans groot dat we jou vragen om bij ons door te gaan als kandidaat-notaris. Wil je weten hoe ons ontwikkelplan eruitziet voor een student Notarieel recht? Of wil je gelijk solliciteren? Klik dan hier.

DAAROM HEKKELMAN.

Ontdekken en ervaren

Bij Hekkelman krijg je de ruimte om te ontdekken of het werk bij je past.

Leren van specialisten

Een uitgelezen kans om de kneepjes van het vak te leren van specialisten.

Doorgroeien

Regelmatig groeien werkstudenten en stagiairs door tot kandidaat-notaris of advocaat-stagiair.

Benieuwd naar mogelijkheden bij de advocatuur?

Of juist die van het notariaat?

Duidelijk Hekkelman.