De route van Lucienne van Bavel

De route van Lucienne van Bavel is er een zoals ze die bij Hekkelman graag vaker zouden zien bij studenten. In de beginfase van haar studie kwam Lucienne binnen bij Hekkelman voor een bijbaan als scanner. Voor haar toentertijd goed te combineren met haar studie en privéleven. Nu, vier jaar verder, is ze een jaar werkzaam als kandidaat-notaris. Dat was niet direct de bedoeling toen ze voor haar eerste gesprek naar Hekkelman ging. “Geleidelijk heb ik hier stappen kunnen maken”.

Hoe was jouw start bij Hekkelman?

“De eerste keer dat ik bij Hekkelman kwam was ik onder de indruk. Een groot authentiek pand en werken bij een notariskantoor met een grote naam in de regio. Daar was ik wel trots op. Ook was het erg prettig om als scanner bij Hekkelman te werken. Je kreeg de vrijheid om zelf in te plannen wanneer en hoelang je wilde werken. Voor een student natuurlijk top.”

Welke stappen heb je bij Hekkelman tot op heden doorlopen?

“Zoals gezegd ben ik als scanner begonnen. Dat heb ik destijds best een lange tijd gedaan. Vervolgens ben ik gaan inboeken bij de sectie Personen- en familierecht. Dat beviel ook goed. Naarmate ik verder in mijn studie was, merkte ik dat ik meer uitdaging nodig had. Juist op dat moment kreeg ik de mogelijkheid om tijdelijk een secretaresse te vervangen bij de sectie Onroerend Goed. Sindsdien is het werk steeds inhoudelijker geworden. Stap voor stap kreeg ik meer verantwoordelijkheden. Een half jaar later werd ik juridisch medewerker. En toen het einde van mijn studie in zicht kwam, is mij gevraagd of ik wilde blijven werken als kandidaat-notaris. Wat dat betreft viel alles wel op zijn plek.

Aan de overgang van student naar kandidaat-notaris moest ik wel even wennen. Als je fulltime werkt realiseer je je pas hoeveel vrije tijd je hebt als student. Daarnaast moest ik ook wennen aan mijn rol als kandidaat-notaris. De mensen die mij hadden ingewerkt moest ik bijvoorbeeld vragen of zij taken van mij wilden overnemen. Daardoor bleef ik soms werk doen dat ik eigenlijk uit handen moest geven. Ook draag je als kandidaat-notaris veel verantwoordelijkheid. Een dossier behandel je zelfstandig van A tot Z. Spannend, maar erg leerzaam. Het geeft mij veel voldoening als ik een dossier zelf heb afgehandeld.”

Welke stappen hoop je in de toekomst nog te kunnen maken?

“Voor de korte termijn ben ik vooral bezig met het onder de knie krijgen van het vak en me daarin verder te ontwikkelen. Daarnaast ligt mijn focus op het deelnemen aan en afronden van de beroepsopleiding. Over twee jaar mag ik waarnemen en dat is een spannende stap waar ik naar uitkijk. Of ik uiteindelijk notaris wil worden, is een vraag waar ik me gaandeweg mee bezig ga houden.”

Waarom moet iemand voor Hekkelman kiezen als vervolgstap?

“Hekkelman is laagdrempelig, toegankelijk en kwalitatief een sterk kantoor dat meedenkt met haar cliënten. Intern heerst er een informele sfeer. Formeel is er wel sprake van hiërarchie, maar in de praktijk merk je dat niet of nauwelijks. Onderling gaan mensen op een leuke manier met elkaar om. Tot slot zijn er voldoende doorgroeimogelijkheden, ook voor studenten.”

Duidelijk Hekkelman.