De route van Sammy Keywani

Sammy Keywani klopte vier jaar geleden voor het eerst bij Hekkelman aan. Voor een stage in de zomermaanden. En na die stage was hij overtuigd. Hij wilde graag aan de slag bij Hekkelman. Door de expertise, maar ook door het informele karakter van Hekkelman. “Hekkelman is een grote naam in de regio en ook landelijk krijgt de naam Hekkelman steeds meer voeten aan de grond. Zonder dat deze groei ten koste gaat van de werksfeer. Het persoonlijke contact met andere medewerkers blijft erg goed en er is vertrouwen in elkaar.”

Hoe was jouw start bij Hekkelman?

“Ongeveer een jaar na mijn stage ben ik als juridisch medewerker bij Hekkelman aan de slag gegaan in de praktijkgroep agrarisch recht met een focus op het agrarisch omgevingsrecht. Voor mij was dat nieuw, zowel de materie als de doelgroep. Je kent de basis van het bestuursrecht, maar niet de praktijk. Zeker niet in het agrarisch recht. Mijn patroon (Paul Bodden) heeft me heel rustig in kleine stappen kennis laten maken met zijn manier van werken, de materie en hoe je een advies en processtuk opbouwt.”

Welke stappen heb je bij Hekkelman tot op heden doorlopen?

“Het is niet zo dat je patroon alles voorschotelt. In het begin moest ik regelmatig zelf op onderzoek uit. Dat is niet altijd makkelijk. De stof is nieuw en je moet uitvogelen hoe je bepaalde aspecten in de praktijk kunt toepassen. Het zijn als het ware puzzelstukjes die je aan de hand van bestaande rechtspraak aan elkaar moet koppelen. Uiteraard word je geholpen als je daarom vraagt, met name in de beginfase, maar er is geen gebaande weg. Dat heeft er ook voor gezorgd dat ik een eigen werkwijze kon creëren en veel heb geleerd in een korte tijd.

Ik startte met kleine onderdelen van een adviesvraag waarbij het klantcontact nog bij de patroon lag. Nu pak ik een volledige adviesvraag op, ga ik naar zittingen en heb ik het voornaamste contact met de klant. Op de achtergrond kijkt er nog wel iemand mee met mijn zaken, bij het oppakken van een volledige zaak horen immers een hoop verantwoordelijkheden. Het is fijn dat ik altijd op iemand kan terugvallen die meer ervaring heeft. Daarnaast maak ik gebruik van de kennis van vele andere gespecialiseerde collega’s bij Hekkelman die kunnen helpen op andere specifieke gebieden.”

Welke stappen hoop je in de toekomst nog te kunnen maken?

“Als advocaat ben je in de beginfase afhankelijk van andere advocaten voor werk. Dat is bij mij nu ook nog het geval. Op korte termijn hoop ik zelf meer werk binnen te halen en steeds minder afhankelijk te zijn van anderen. Met als uiteindelijke doel het opbouwen van een eigen klantenkring waarmee ik minimaal mezelf volledig kan voorzien van werk. De meest ideale situatie zou zijn dat ik in de toekomst ook werk naar andere collega’s kan sturen. Daar wil ik bij Hekkelman rustig naartoe werken.”

Waarom moet iemand voor Hekkelman kiezen als vervolgstap?

“Hekkelman is groot, maar niet zo groot dat je enkel de mensen van je eigen sectie of team kent. Iedereen kent elkaar, er is veel contact en het is gezellig. Daarnaast is Hekkelman groot genoeg om complexe zaken op te pakken. De vele verschillende expertises en het hoge kennisniveau maken dit mogelijk. Hekkelman is daarom een perfect kantoor om bij aan de slag te gaan.”

Duidelijk Hekkelman.