Studenten in het notariaat

“Er heerst een prettige en toegankelijke sfeer op de werkvloer. Iedereen is altijd bereid om je op weg te helpen en vragen te beantwoorden. Er wordt hard gewerkt, maar er is ook altijd ruimte voor een grapje.”

Pas jij bij Hekkelman?

  • je studeert notarieel recht aan de universiteit
  • Je houdt graag het overzicht
  • je bent enthousiast
  • je bent je bewust van het belang van je werk
  • je bent collegiaal
  • Je bent minimaal voor 8 uur per week inzetbaar

Volg de route en kom erachter wat jouw nieuwe bijbaan bij Hekkelman geweldig maakt! Onderaan deze pagina kun jij je open-sollicitatie achterlaten! Wij komen graag met je in contact.

“De diversiteit en complexiteit van dossiers maken het werk op ondernemingsrecht afwisselend en uitdagend! Daarnaast maken de informele werksfeer en de betrokken collega’s het enorm leuk om hier te werken.”

Amber de Koning, Kandidaat-notaris Ondernemingsrecht

Cover voor Amber de Koning

Jouw loopbaan bij Hekkelman

Altijd al willen weten hoe het is om te werken in het notariaat? Ieder jaar heeft Hekkelman op het notariaat diverse plekken beschikbaar voor werkstudenten. Een mooie manier om je eerste stappen te zetten in het werkveld. Wij zorgen voor een optimale ervaring die aansluit bij hoe het er in de praktijk aan toe gaat.

Sollicitatieprocedure

Kennismaken
Steeds meer leren
Doorgroeien op het secretariaat
Jouw toekomst tegemoet

Leer het kantoor kennen

Doe voor een korte periode ervaring op als scanmedewerker of inval-receptionist. In minimaal 2 dagdelen per week leer je alles over het kantoor terwijl je onze collega’s helpt met het scannen van belangrijke documenten! Hoe je die dagdelen inplant, is wekelijks flexibel.

Als scanmedewerker word je wegwijs gemaakt met het systeem waar wij mee werken en met het scannen van het dossier. Zo heb je op voorhand al een beetje inzage waar jij als toekomstige kandidaat-notaris mee te maken zal hebben.

Welke secties hebben wij?

Bij Personen- en familierecht (PFR) kun je contact hebben met o.a. de rechtbank, gemeente en particulieren.

Bij Ondernemingsrecht (OR) vergt het inboeken verder onderzoek en heb je ook contact met o.a. de KvK en vertegenwoordigers van rechtspersonen.

Bij Onroerend Goed (OG) worden er meer betrokken partijen gekoppeld waarna waarvoor meteen actie wordt ondernomen. Denk aan verkopers, kopers en makelaren.

Meer contact met collega’s en cliënten?

Vind je het leuk om klanten te ontvangen? Wij kunnen jouw hulp goed gebruiken. Naast het werk als scanmedewerker willen we jouw extra handjes graag inzetten achter de receptie. Als receptionist ben je spin in het web van kantoor en leer je de collega’s op alle afdelingen kennen en krijg je inzicht in de veelzijdige dienstverlening die ons kantoor biedt.

Doorgroeien? Dat kan zeker!

Na bepaalde tijd kan je doorgroeien naar een ondersteunde functie op het secretariaat. Hier kan je de secretaresses van een sectie helpen met het inboeken van dossiers, het verzorgen van eenvoudige correspondentie en het verwerken van de notariële akten na ondertekening. Als je al wat langer het secretariaat ondersteunt, maak je ook declaraties en kun je soms samen met de behandelaar wat inhoudelijkere werk verrichten. In deze functie ben je minimaal 2 dagdelen per week op vaste dagen van de week werkzaam. Bij het indelen van werkstudenten kijken we zeker naar de werkterrein-voorkeuren van de studenten zelf.

Bijna afgestudeerd?

Mocht er ruimte zijn, dan bieden we je de kans om alvast meer inhoudelijk werk gaan doen. Je groeit in dit geval door als juridisch medewerker. In deze functie ben je minimaal 16 uur (2 hele dagen) per week werkzaam. Je werkt onder leiding en begeleiding van een (kandidaat-)notaris en wordt inhoudelijk betrokken bij dossiers.

Beginnen bij Hekkelman!

Max. bestandsgrootte: 10 MB.
Max. bestandsgrootte: 10 MB.

Benieuwd naar de mogelijkheden van het notariaat?

Duidelijk Hekkelman.