Studenten bij Hekkelman

  Wanneer je Hekkelman en de vakgebieden echt wil leren kennen, dan zijn onze student-stage of werkstudentschap mooie mogelijkheden. Ieder jaar heeft Hekkelman diverse plekken voor rechtenstudenten die een student-stage willen lopen bij Hekkelman. Ook zijn er studenten die hun studie combineren met werken op ons kantoor. Dat zien wij als de beste manier om elkaar te leren kennen. Jij ziet hoe ons kantoor functioneert en wij blijven op de hoogte van de ontwikkelingen in het studentenbestaan. Win-win!

  Leer Hekkelman beter kennen

  De student-stage of het werkstudentschap is voor ons een succes als je jouw mening over de advocatuur of het notariaat op een prettige manier kunt aanscherpen. Vanuit de studiebanken bouw je geen compleet beeld op. Dit beeld bieden wij jou door de ervaring die je bij ons op kan doen. Wij zouden het leuk vinden als je door onze student-stage of het werkstudentschap bevestigd wordt in jouw voornemen om advocaat of (kandidaat-)notaris te worden. En het is natuurlijk nog mooier als jij jouw loopbaan kunt vervolgen bij Hekkelman.

  Onze voormalig werkstudenten en stagiaires

  Wil jij weten van onze voormalig stagiairs en werkstudenten hoe een werkstudentschap of stage bij Hekkelman verloopt? En wil je weten hoe dit bevallen is? Dit en meer lees je in de interviews.

  Studenten bij de advocatuur

  Tijdens je student-stage of werkstudentschap maak je kennis met alle verschillende facetten van het vak ‘advocaat’. Zo word je betrokken bij cliëntbesprekingen, doe je jurisprudentie onderzoek en stel je concept memo’s, brieven en adviezen op. Je woont interne overleggen bij en bereidt presentaties voor. Daarnaast word je uiteraard gevraagd om mee te denken over complexe juridische zaken binnen de sectie. Jouw eigen input en initiatief worden zeer gewaardeerd.

  Een student-stage kan worden gepland in 6 weken van 40 uur of 8 weken van 32 uur. Het werkstudentschap is afhankelijk van beschikbaarheid binnen onze secties en de ruimte in jouw agenda. De meeste werkstudenten werken bij ons 1 á 2 dagen per week.

  Voor zowel de student-stage als het werkstudentschap zoeken wij voornamelijk derdejaars rechtenstudenten of masterstudenten.

  Studenten bij het notariaat

  Bij het notariaat richten we ons met name op het werkstudentschap. Wij hebben hier ontwikkelplannen voor. Een ontwikkelplan waarmee wij ervoor willen zorgen dat we jou op de juiste manier begeleiden door de verschillende werkzaamheden binnen het notariaat. Zodat jij het notariaat en ook ons leert kennen.

  Als student Notarieel recht kun je bij ons beginnen als scanner en eindigen als juridisch medewerker. En als het van beide kanten een match blijkt te zijn? Dan is de kans groot dat we jou vragen om bij ons door te gaan als kandidaat-notaris. Wil je weten hoe ons ontwikkelplan eruitziet voor een student Notarieel recht? Klik dan hier.

  Ben je een student Nederlands recht? Dan kun je nagenoeg hetzelfde pad volgen als een student Notarieel recht. Het enige verschil is dat je niet door kunt als kandidaat-notaris. Bij gebleken geschiktheid kun je als notarieel jurist aan de slag. Wil je weten hoe ons ontwikkelplan er voor een student Nederlands recht uitziet? Klik dan hier.

  Onze mogelijkheden

  Zie jij jezelf al stage lopen bij Hekkelman? Of wil jij graag als werkstudent aan de slag bij ons kantoor? Het is bij ons altijd mogelijk om een open sollicitatie te sturen. We kijken ernaar uit om kennis met je te maken!

  Vrijblijvend kennismaken?

  Wil jij een vrijblijvend gesprek met een van onze mensen over de mogelijkheden bij Hekkelman? Vul het contactformulier in en we nemen contact met je op voor een gesprek.