Maak kennis met Wiebe van de Rijt

  Wiebe van de Rijt 720x480

  Wiebe van de Rijt werkt sinds september 2019 bij Hekkelman. Hij begon bij Hekkelman als werkstudent en is nu advocaat-stagiair op de sectie Overheid en Vastgoed. Tijdens zijn studie HBO-rechten wist Wiebe al dat hij graag in de advocatuur wilde gaan werken. "Op het HBO heb je veel praktijklessen en ga je vaak naar de rechtbank. Het spel dat in de rechtbank plaatsvindt, vind ik fantastisch. Daarnaast is het uitdagend om voor klanten complexe vraagstukken op te lossen.". 

  “Uiteindelijk heb ik het plan gemaakt om door te stromen naar de universiteit, zodat ik mijn ambitie om advocaat te worden waar kon maken. Ik heb toen op de Radboud Universiteit Nijmegen de premaster rechtsgeleerdheid gevolgd. Bestuursrecht lag mij het best en sprak mij het meest aan. Vandaar dat ik na mijn premaster heb gekozen om de master Staats- en Bestuursrecht te volgen.

  Het vak Omgevingsrecht sprong er voor mij met kop en schouders bovenuit. Als advocaat gespecialiseerd in het Omgevingsrecht zorg je er bijvoorbeeld voor dat een projectontwikkelaar akkoord krijgt om een woontoren te realiseren. Je gaat dan in gesprek over wat juridisch mogelijk is. Op die manier ben je echt bezig met de ontwikkeling en de ruimtelijke ordening van Nederland.

  Tijdens de master Staats- en Bestuursrecht ben ik door docenten van de universiteit gevraagd of ik interesse had om eens bij Hekkelman te kijken. Ik ben toen koffie gaan drinken met Rachid Benhadi en na het gesprek vrij snel aan de slag gegaan als werkstudent. Die periode als werkstudent beviel mij erg goed. Ik was voornamelijk bezig met het schrijven van memo’s. Dit zijn doorgaans korte stukken waarin een juridisch vraagstuk beantwoord wordt. Ook deed ik jurisprudentieonderzoek. Een fijne manier om kennis te maken met de advocatuur.

  Het grootste pluspunt aan het werkstudentschap bij Hekkelman, is de inhoudelijke kennis die aanwezig is. De zaken waar je als werkstudent aan mee mag werken hebben grote impact op de ruimtelijke ordening.

  Het grootste pluspunt aan het werkstudentschap bij Hekkelman, is de inhoudelijke kennis die aanwezig is. De zaken waar je als werkstudent aan mee mag werken hebben grote impact op de ruimtelijke ordening. Er komen eigenlijk nauwelijks makkelijke klussen voorbij. Aangezien Hekkelman vaak bestuursorganen bijstaat, word je ook geconfronteerd met de politieke kant van het bestuursrecht. Voor een werkstudent de uitstekende plek om te leren.

  Een ander pluspunt is dat je als werkstudent serieus genomen wordt en daadwerkelijk wordt betrokken bij de zaken waaraan je meewerkt. Zo kan het prima voorkomen dat op zitting een discussie losbarst over hetgeen jij in een memo hebt geschreven. In het begin heel spannend, maar het geeft een kick om je memo’s tot op de bodem uit te zoeken.”.