Maak kennis met Dianne Jennissen

    Dianne Jennissen is sinds 2016 werkzaam bij Hekkelman als advocaat op de sectie Overheid en Vastgoed. Tijdens haar studie had ze niet per se de ambitie om in de advocatuur te werken. Maar toen ze als juridisch medewerker bij Hekkelman aan de slag ging was ze al snel overtuigd. “Ik ben bij Hekkelman gestart als juridisch medewerker. Een mooie periode om te bekijken of de advocatuur bevalt en het kantoor bij je past. Dat was zeker het geval. Na een paar maanden ben ik beëdigd en nu werk ik hier nog steeds met veel plezier.”.

    “Tijdens mijn studie lag mijn interesse met name bij het Omgevingsrecht. En als er een kantoor is die daarin gespecialiseerd is, dan is het wel Hekkelman. Al helemaal in deze regio. Hekkelman heeft binnen de sectie Overheid & Vastgoed nog een aantal subspecialisaties, denk bijvoorbeeld aan het openbare orde recht, het meer technische milieurecht, het natuurbeschermingsrecht en het ruimtelijke ordeningsrecht voor (grote) stedelijke ontwikkelingen. Zelf zit ik in de praktijkgroep ‘Agribusiness & landelijk gebied’. Ik houd me met name bezig met omgevingsrechtelijke vraagstukken in het buitengebied. Ik treed op voor zowel (agrarische) ondernemers als voor overheden. Erg afwisselend dus.

    Dat het kantoor enorm gespecialiseerd is, merk ik nog elke dag. Bij het schrijven van adviezen of processtukken moet je vaak diep in de materie duiken. Een uitdaging, maar het levert inhoudelijk wel de beste resultaten op. Als je afgestudeerd bent aan de universiteit denk je al veel kennis te hebben. Dat blijkt in de praktijk vaak tegen te vallen. Gelukkig word je bij Hekkelman goed begeleid en kun je bij iedereen binnenlopen. Als advocaat-stagiaire heb je bovendien een mentor en een patroon. Een patroon die jou voornamelijk helpt met de inhoud. Een mentor waarmee je zaken bespreekt die spelen naast de inhoud, zoals de werkdruk en persoonlijke hoogte- en dieptepunten.

    Voor mij is de sfeer op kantoor het belangrijkste. En die is erg goed. We hebben een gezellige groep mensen uit alle windstreken van het land: Brabanders, Twentenaren, Utrechters, Limburgers en ga zo maar door.

    Voor mij is de sfeer op kantoor het belangrijkste. En die is erg goed. We hebben een gezellige groep mensen uit alle windstreken van het land: Brabanders, Twentenaren, Utrechters, Limburgers en ga zo maar door. Ieder jaar gaan we met alle advocaten en juridisch medewerkers een paar dagen weg. Dagen waarin je elkaar écht leert kennen en waarover na afloop nog veel wordt gesproken. Ook tijdens de ‘gewone’ werkdagen hangt er een erg goede sfeer. Samen koffiedrinken, lunchen en soms na werktijd borrelen. De sfeer zorgt ervoor dat ik me bij Hekkelman op mijn plek voel.”.