Maak kennis met Marleen Koeslag

  Marleen Koeslag

  Marleen Koeslag werkt sinds maart 2019 bij Hekkelman op de sectie Arbeidsrecht. Ze is gestart als juridisch medewerker, maar ondertussen al meer dan een jaar advocaat-stagiair. Het werken in de advocatuur bij Hekkelman bevalt haar goed. Een grote plus van de advocatuur is voor haar de veelzijdigheid. “In de advocatuur heb je veel contact met cliënten en collega’s, maar ook ben je inhoudelijk bezig en duik je in complexe vraagstukken.”.

  “Het instromen binnen de advocatuur was voor mij een logische stap. Tijdens mijn studie heb ik meerdere stages gelopen bij verschillende advocatenkantoren en gewerkt bij de rechtbank. Door deze ervaringen raakte ik ervan overtuigd dat ik in de advocatuur wilde werken. De advocatuur is dynamisch en dat past bij mij.

  Op de sectie Arbeidsrecht, de sectie waarin ik werk, zijn de werkzaamheden erg gevarieerd. Mijn dagen zijn gevuld met cliëntbesprekingen, telefonisch, via video of fysiek, het inhoudelijk werken aan dossiers en af en toe een zitting. Ik heb ook regelmatig overleg met de sectie en andere stagiaires. Iedere dinsdag bespreken de advocaten van Arbeidsrecht en Ondernemingsrecht actuele rechtspraak.

  Het grootste deel van de tijd ben ik aan het werk in dossiers. De vraagstukken binnen Arbeidsrecht zijn erg afwisselend. Soms denken we op strategisch niveau mee met de cliënt en soms zijn we bezig met de praktische uitvoering van wetgeving. Advisering gebeurt bij ons bijvoorbeeld ook via de mail. In de e-mail zet ik dan voor de cliënt de belangrijkste aandachtspunten uiteen, of bevestig ik wat we hebben besproken. Soms beantwoord ik een vraag met een simpele ja of nee, terwijl daar uren onderzoek aan voorafgaat. Uiteindelijk gaat het erom wat past bij de cliënt, daar passen wij ons werk op aan. Cliënt A wil een uitgebreide onderbouwing en cliënt B wil graag een ja of nee.

  Uiteindelijk gaat het erom wat past bij de cliënt, daar passen wij ons werk op aan. Cliënt A wil een uitgebreide onderbouwing en cliënt B wil graag een ja of nee.

  Als sectie en als Hekkelman zijnde willen wij ons ontwikkelen en blijven groeien. Zo word ik door Geeke en Chantal (partners Arbeidsrecht) gevraagd om mee te denken over hoe wij onze sectie naar een hoger niveau kunnen tillen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de specialisaties waar we ons op richten, maar ook hoe we onszelf in de markt positioneren. Dat zijn interessante dingen om over mee te denken. En het zegt iets over het vertrouwen dat je krijgt als jonge advocaat bij Hekkelman.”.