Maak kennis met Marjolein Carmiggelt

  Marjolein Carmiggelt werkt sinds december 2019 als kandidaat-notaris Personen- en familierecht op onze vestiging in Nijmegen. Haar eerste ervaring in het notariaat. Maar dat ze het notariaat in wilde, dat wist ze al voordat ze haar studie rechten begon. Sterker nog, de keuze voor personen- en familierecht was ook al een uitgemaakte zaak. “Toen ik naar universiteiten ging kijken ben ik naar veel open dagen geweest. Daar sprak het notariaat en het personen- en familierecht me direct aan en zodoende koos ik voor de studie rechten.”.

  “Ik heb altijd al een goed gevoel gehad bij het notariaat. Je bent in het notariaat een onafhankelijke partij. Een partij die mensen verder helpt. Dat spreekt me nog steeds erg aan. Daarnaast was het voor mij niet moeilijk om een keuze te maken tussen de verschillende vakgebieden die het notariaat te bieden heeft. Het personen- en familierecht past het best bij mij. Onroerend goed en ondernemingsrecht zijn zakelijker, bij personen- en familierecht regel je echt iets op persoonlijk vlak.

  Nadat ik mijn studie notarieel recht had afgerond, was ik gericht op zoek naar de vacature kandidaat-notaris personen- en familierecht. Via LinkedIn zag ik de vacature van Hekkelman voorbijkomen voor die specifieke functie. Ik bekeek de website en kreeg een goed gevoel van de sfeer die Hekkelman uitstraalt. Toen besloot ik te solliciteren en mocht ik op gesprek komen.

  Tijdens dit gesprek werd mijn positieve beeld van Hekkelman meteen bevestigd. Toegankelijk en informeel. Niet ouderwets, wel kennis van zaken. Hekkelman voelde als de gulden middenweg. Geen dusdanig groot kantoor waar het enkel over cijfers en targets gaat, maar ook niet zo klein dat het oppakken van de algemene praktijk de enige optie is.

  Hekkelman voelde als de gulden middenweg. Geen dusdanig groot kantoor waar het enkel over cijfers en targets gaat, maar ook niet zo klein dat het oppakken van de algemene praktijk de enige optie is.

  En daarnaast is Hekkelman gevestigd in Nijmegen. Van horen zeggen een leuke stad om te wonen. Mijn studie heb ik afgerond in Groningen, maar daar blijf je niet zo snel hangen. Het is een pure studentenstad. Nijmegen is ook een studentenstad, maar dat merk je minder. Mensen blijven hier na hun studie hangen. De overstap van Groningen naar Nijmegen verliep prettig. Bij Hekkelman werd zelfs meegedacht bij het regelen van een woning.

  Nu ik hier wat langer woon, kan ik beamen dat Nijmegen een gezellige stad is om te wonen. Een bruisende stad. Al zijn er veel plekken die ik nog moet leren kennen. Na corona hoop ik daar wat meer van mee te krijgen, met corona blijft dat toch lastig. Zo kijk ik bijvoorbeeld echt uit naar de eerste keer Vierdaagsefeesten. Bij Hekkelman is werk- en privé prima te combineren, dus in de toekomst voldoende ruimte om Nijmegen te ontdekken.”.