Maak kennis met Melanie Koster

  Melanie Koster 720 x 480

  Melanie Koster werkt sinds december 2015 bij Hekkelman. Ze begon als notarieel jurist bij de sectie Ondernemingsrecht. Al snel kreeg ze de wens om kandidaat-notaris te worden, maar met een master Ondernemingsrecht was dat helaas niet mogelijk. Zodoende maakte ze de keuze om de master Notarieel recht alsnog te halen. Die master rondde ze in mei 2020 af en sindsdien mag ze zichzelf kandidaat-notaris noemen. "Het heeft even geduurd, maar ik ben er trots op dat ik nu kandidaat-notaris ben. Ik heb er geen moment spijt van gehad.".

  “Ik heb nooit een toekomst in de advocatuur geambieerd. Daar ben ik simpelweg het type niet voor. Maar in de praktijk merkte ik dat ik het vooral leuk vind om bijvoorbeeld contracten op te stellen en cliënten te adviseren over hoe zij het bedrijf moeten vormgeven. De voorkeur voor die werkzaamheden en een positieve ervaring bij een notariskantoor tijdens mijn studie, zorgden ervoor dat ik graag bij een notariskantoor aan de slag wilde gaan.

  Toen er bij Hekkelman een vacature openstond voor notarieel jurist, heb ik geen moment getwijfeld om te solliciteren. Na het eerste gesprek had ik direct een goed gevoel bij Hekkelman. Er was een klik. Die klik is er nog steeds. Hekkelman past bij mij omdat ik iemand ben die zich wil blijven ontwikkelen. En Hekkelman is een werkgever die deze ontwikkeling graag faciliteert. Dat blijkt ook uit het feit dat ze mij de mogelijkheid hebben gegeven om de master Notarieel recht te volgen. Ze denken met je mee.

  Daarnaast voel ik me prettig bij Hekkelman door de sfeer binnen het team. Deze goede sfeer is terug te zien bij de gezamenlijke lunches en de dagelijkse wandelingen in Park Sonsbeek. Maar uiteraard hebben we ook fantastische uitjes en borrels. Het is gezellig en informeel.

  De zaken die we hier oppakken zijn afwisselend en uitdagend. Geen casus is hetzelfde.

  Mijn werkzaamheden op de sectie Ondernemingsrecht vind ik razend interessant. De zaken die we hier oppakken zijn afwisselend en uitdagend. Geen casus is hetzelfde. En omdat we meerdere secties hebben, kan ik me goed focussen op het Ondernemingsrecht. Al is het daarbij ook leuk dat je soms uitstapjes maakt naar andere secties. Zo maak ik op zijn tijd weleens een uitstapje naar het Personen- en familierecht. Bijvoorbeeld om de estate planning te verzorgen voor een ondernemer.

  Ik zie binnen Hekkelman een mooie toekomst voor me. Stap voor stap beter worden in wat ik doe. Met als doel dat ik uiteindelijk trajecten zelfstandig en onafhankelijk kan afwikkelen. Maar voor nu richt ik me voornamelijk op het uitbouwen van mijn huidige werkzaamheden en het afronden van de beroepsopleiding. Dan kijk ik weer verder.”.